Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας κας Ζ. Ράπτη στο Κέντρο Πρόληψης Ζωγράφου

Πληροφορηθήκαμε ότι υ Υφυπουργός Υγείας κα Ράπτη, Αρμόδια και για την αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων επισκέφθηκε χθες το Κ.Π. Ζωγράφου. Παραθέτουμε την ανάρτηση της κας Υφυπουργού, το Δελτίο Τύπου του Κ.Π. και τις φωτογραφίες που μας εστάλησαν. Το δικό μας σχόλιο είναι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι επισκέψεις, ώστε η κα. Υφυπουργός να ενημερωθεί από κοντά για το επιστημονικό μας έργο και τα προβλήματά μας, εν όψει και της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης, της εισαγωγής του Ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Κ.Π. και εν τέλη της τελικής ρύθμισης του θεσμικού των Κ. Π. Βασικός άξονας για το σωματείο παραμένει η Φιλοσοφία της Πρόληψης και η ενδυνάμωση του ρόλου των εργαζομένων στην Πρόληψη. 


Σήμερα επισκέφτηκα το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου, όπου συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα και τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Γεώργιο Καππή.

Το Κέντρο εφαρμόζει προγράμματα κατά των εξαρτήσεων καθώς και  προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από την έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παιδιών και των οικογενειών τους, με σκοπό την ενεργοποίηση τους στον αγώνα της πρόληψης. Τους συνεχάρην που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν αδιάλειπτα να προσφέρουν συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειες και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στο Κέντρο Πρόληψης Δ.Ζωγράφου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 1/4/2021, η Υφυπουργός Υγείας κα Ράπτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας στους τομείς ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου κου B.Θώδα, του Προέδρου Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κου Γ. Καππή, του Επιστημονικά Υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης κου Ε. Καρυστιναίου και του Στελέχους Πρόληψης κας Β. Καρασιώτου.

Στη συνάντηση  ο πρόεδρος  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου κος Γ. Καππής, αναφέρθηκε στο έργο της Υφυπουργού και απέδωσε συγχαρητήρια για την θετική στάση και συμβολή της όσον αφορά την ολοκλήρωση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Ο ίδιος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και ιστορικό γεγονός της πορείας και εξέλιξης των Κέντρων Πρόληψης, καθώς δίνει ουσιαστική υπόσταση στο έργο που διαχρονικά επιτελούν. Παράλληλα ο κος Γ. Καππής με την ιδιότητα του ως μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) συζήτησε με την Υφυπουργό κα Ράπτη, για όλα τα τρέχοντα θέματα των Κέντρων Πρόληψης.

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Β. Θώδας, ο οποίος με την θετική του στάση και την απεριόριστη υποστήριξη που παρέχει σταθερά στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου με το Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Δ. Ζωγράφου κος Ε. Καρυστιναίος, τόνισε την σταθερή παρουσία του Κέντρου Πρόληψης από την αρχή λειτουργίας του έως σήμερα και την  ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις παρεχόμενες υπηρεσίες του φορέα. Επεσήμανε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, μέσω υποστηρικτικού πλαισίου που έχει δημιουργηθεί για τα μέλη της κοινότητας, αξιοποιώντας την τηλεφωνική υποστήριξη/συμβουλευτική και τις δυνατότητες του διαδικτύου με διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Επιπρόσθετα, το Στέλεχος Πρόληψης κα Β. Καρασιώτου αναφέρθηκε στις διαδικτυακές ομιλίες και ομάδες ενδυνάμωσης που απευθύνονται σε γονείς και υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο με πολυάριθμη συμμετοχή.

Με αφορμή την πρώτη φορά ιστορικά , επίσκεψης Υφυπουργού Υγείας στο Κέντρο Πρόληψης Δ. Ζωγράφου ο πρόεδρος Δ.Σ. κος Γ. Καππής, απένειμε αναμνηστικό πίνακα με αναφορές στη φιλοσοφία της πρόληψης και φάκελο που περιείχε φυλλάδια από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται διαχρονικά από το Κέντρο Πρόληψης."




Δεν υπάρχουν σχόλια: