Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΥΣΤΑΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διεύθυνση Γραμματείας :
Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών 5.3.2008
Δήμων Αχαρνών – Θρακομακεδόνων “Διέξοδος”
Ταχ.Δ/νση: Πλ. Αγ.Νικολάου 3
Αχαρνές, Τ.Κ. 13671
Τηλ.: 210-24.09.015
Fax : 210-24.09.016
Ιστολόγιο: http://www.prolipsiworkers.blogspot.com/
Email 1: prolipsiworkers@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Χρήσης Εξατησιογόνων Ουσιών του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , συναντήθηκε στις 29/02/2008 με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατόπιν μεσολάβησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Τον οποίο και ευχαριστούν εγκάρδια για την άμεση ανταπόκρισή του.
Το Σωματείο , προέβη στη παραπάνω κίνηση , λόγω του γεγονότος , ότι σε πολλά Κέντρα Πρόληψης η Εκκλησία συμμετέχει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια.
Ο Αρχιεπίσκοπος , δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή τα Κέντρα Πρόληψης τον Υπουργό Υγείας , κ. Αβρομόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφη.
Οι συνθήκες στα Κέντρα Πρόληψης , δεν έχουν αλλάξει στο απειροελάχιστο προς το καλύτερο, αντιθέτως οι εργαζόμενοι , στα περισσότερα από αυτά παρέχουν το έργο τους υπό συνθήκες εξαθλίωσης , χωρίς να έχουν πληρωθεί, με οφειλες στο ΙΚΑ τους και στα λειτουργικά τους έξοδα. .
Εξακολουθούν , λοιπόν να διεκδικούν και να επιζητούν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ιθύνοντες την ευαισθησία του Αρχιεπισκοπου .

ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΧΡΕΩΝ- 7 εκατ. ευρώ - του Υπουργείου Υγείας προς τα Κέντρα Πρόληψης
Στην πάγια εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό δαπανών για τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών
Στην εργασιακή εξασφάλιση του προσωπικού
Στην πιστοποίηση των στελεχών και των Κέντρων Πρόληψης ως Φορέων Πρωτογενούς Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχο – κοινωνικής Υγείας
Στην εισαγωγή ενός σαφούς και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για τα Κέντρα Πρόληψης
Στην αναγνώριση και συνέχιση του έργου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα
Στην εξασφάλιση της περιφερικότητας και της ευελιξίας στην λειτουργία τους που βοήθησε ώστε να αναδειχθούν σε πρωτοπόρες κοινωφελείς υπηρεσίες υγείας , αναγνωρισμένες διεθνώς
Στην αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών ( πρόληψη-θεραπεία –επανένταξη),
Το παρόν Δελτίο Τύπου, αποτελεί εκτός από ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις μας και ΥΣΤΑΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ όχι κυρίως για τα οικονομικά και εργασιακά μας προβλήματα, όχι μόνο για τους πολλούς μήνες που συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι, αλλά για την σωτηρία του έργου μας.
Καλούμε οποιονδήποτε φορέα, ή ενεργό πολίτη, πιστεύει ότι προσωπικές και κοινωνικές καταστάσεις κρίσης, όπως η χρήση, η εξάρτηση, η εξαθλίωση και ο θάνατος συνανθρώπων μας από Ναρκωτικά δεν είναι άσχετες με ευρύτερες ψυχολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αιτίες και άρα υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής Πρόληψης.
Το έργο αυτό είχαν αναλάβει να συντονίζουν σε περιφερειακό επίπεδο οι δομές στις οποίες εργαζόμαστε με επιτυχία, όπως ομολογείται από πολλούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών (Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικούς, Εκπροσώπους Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων, Κληρικούς, Τοπικό Τύπο και πάρα πολλούς Ενεργούς Πολίτες.)
To έργο αυτό είναι αναγκαίο να ενισχυθεί και όχι να πιέζεται μέσω της υποχρηματοδότησης να παρακμάσει με «μισόλογες» δικαιολογίες!

Το Δ.σ. του Σωματείου

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ή ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΣTO EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ecclesia-news.blogspot.com, ΣΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΜΕΡΙΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: