Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Μιχ. Κριτσωτάκη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο

.
Τα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών είναι αναγκαίο να αναβαθμισθούν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

— Αρχειοθέτηση ,
04/02/2011, 14:32

.
Συζητήθηκε σήμερα, 04.02.2011, η επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχάλης Κριτσωτάκης, προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
.
Ο Μιχ. Κριτσωτάκης, αφού επεσήμανε τις θεσμικά ελλειμματικές δομές των κέντρων, αλλά και την σταθερή υποχρηματοδότησή τους καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας τους, έθεσε προς τον παρευρισκόμενο υφυπουργό κ. Ντόλιο τα ερωτήματα:
.
• Πότε και ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και εξασφάλιση των εργαζομένων σε αυτά, δια της ρητής και οριστικής απεμπλοκής τους από την νομική μορφή της Αστικής Εταιρείας;
• Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χρηματοδότησή των Κέντρων, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους έως την οριστική νομοθετική επίλυση του προβλήματος;
.
Και αυτά σε μια περίοδο που ορισμένα κέντρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν λόγω «Καλλικράτη», όπως το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στον Δήμο Αχαρνών και η χρηματοδότηση για το 2010 ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καταβληθεί.
.
Ο κ. Ντόλιος, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αφού αναγνώρισε την θετική παρουσία και δράση των Κέντρων Πρόληψης, ανέφερε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να συνεχισθεί η λειτουργία τους και ανέλαβε την δέσμευση όχι μόνο για το ΥΕΑΔΔ, αλλά και για το ΥΥΚΑ, ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα δοθούν οι χρηματοδοτήσεις προς τα κέντρα.
.
Παρά τις εύλογες αμφιβολίες, λόγω του «βεβαρημένου» της έως σήμερα κυβερνητικής πρακτικής του «λέω-ξελέω», θα παρακολουθούμε μαζί με τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης, την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Ντόλιου και της κυβέρνησης συνολικά και θα επανέλθουμε στο θέμα, αν χρειαστεί, πράγμα που απευχόμαστε.
.
04.02.2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Αναδημοσίευση από το: http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/ta-kentra-prolipsis-tis-chrisis-eksartisiogonon-oysion-einai-anagkaio-na-anabathmisthoyn-kai-na-synechisoyn-tin-leitoyrgia-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια: