Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" για την κρίση στα Κέντρα Πρόληψης και τις θέσεις των εργαζομένων

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

«Υπό διάλυση 71 Κέντρα Πρόληψης»

Ξεκάθαρη είναι πλέον η πολιτική βούληση των αρμόδιων φορέων -ΟΚΑΝΑ, ΚΕΔΚΕ, των υπ. Υγείας και Εσωτερικών- να μην προχωρήσουν σε οριστική επίλυση του θεσμικού προβλήματος των 71 Κέντρων Πρόληψης, αλλά σε μια «ρύθμιση», η οποία είναι ενάντια στο πάγιο αίτημα για σταθερή θεσμική μορφή, στην κατεύθυνση, επιτέλους, ενός μόνιμου, δημόσιου και βιώσιμου πυλώνα πρόληψης, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, σημειώνοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν οι οφειλές των δύο υπουργείων.

Ενδεικτικό του επισφαλούς χαρακτήρα της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται και με τον «Καλλικράτη» είναι η απειλή από το Δήμο Αχαρνών-Θρακομακεδόνων για άμεσο λουκέτο στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

Το σωματείο εργαζόμενων καλεί τα μέλη, τη Δευτέρα (3 μ.μ.), σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και σε συμμετοχή στη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 23/02, απαιτώντας:

* Ιδρυση 13 αυτοδιοικούμενων ΝΠΔΔ, ένα ανά διοικητική περιφέρεια, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει και την υπαγωγή στο υπ. Υγείας, υπό την επιστημονική εποπτεία του ΟΚΑΝΑ.

* Διατήρηση της σημερινής πανελλαδικής διασποράς των Κέντρων Πρόληψης. Δημιουργία νέων, ώστε να καλύπτονται οι οξείες κοινωνικές ανάγκες.

* Εγγραφή της δαπάνης των ΝΠΔΔ στον κρατικό προϋπολογισμό.

* Αμεση καταβολή των οφειλών από τα υπ. Εσωτερικών και Υγείας.

* Πιστοποίηση των Κ.Π. ως φορέων πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

* Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

* Αρση της πρόθεσης του Δ. Αχαρνών να διαλύσει το Κ.Π. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».

.

Ν.Γ.

.
Αναδημοσίευση από το:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253011
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: