Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Υπουργός Υγείας: Εκτός εφεδρείας τα νοσοκομεία - Εφεδρεία στον ΟΚΑΝΑ και άλλους εποπτευόμενους Φορείς

.

ΕΘΝΟΣ«E» 24/9

.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Εκτός εφεδρείας τα νοσοκομεία

.
Εξαιρούνται τα νοσοκομεία από την εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο τομέα. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι έχει ήδη σταλεί σχετική εγκύκλιος στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Στα νοσοκομεία, ωστόσο, γίνεται καταγραφή του προσωπικού ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων μονάδων και τμημάτων που είναι σε εξέλιξη.


Στον χώρο της Υγείας, η εργασιακή εφεδρεία έχει δρομολογηθεί στους εποπτευόμενους φορείς. Σε σύσκεψη που έγινε στην οδό Αριστοτέλους, υπηρεσιακοί παράγοντες ζήτησαν περικοπές προσωπικού κατά 10%.

.
Οι περικοπές αφορούν οργανισμούς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Οι επικείμενες μειώσεις προσωπικού στις μονάδες θεραπείας, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ενωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλεί το υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει σε αποδυνάμωση κρίσιμων φορέων για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει δρομολογηθεί η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Το σχέδιο σύμβασης που είχε σταλεί στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει εγκριθεί από εταιρείες. Σε πρώτη φάση, διατίθενται για νοσηλεία ασφαλισμένων τους 560 κρεβάτια, κυρίως σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

.

Αναδημοσίευση από το:


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: