Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Σωματείου μας για τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη

.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Τρίτη, 30 Οκτώβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ για παραμερισμό «μέχρι νεοτέρας» των δημοσιογράφων Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, δείχνει τις αντιδημοκρατικές διαδρομές διασύνδεσης μιας πολιτικά διορισμένης κρατικής γραφειοκρατίας με την μνημονιακή συγκυβέρνηση. Το ξεπούλημα των λιμανιών, αιγιαλών και Κοινωφελών Επιχειρήσεων, η υφαρπαγή της περιουσίας των Δήμων και των συνταξιοδοτικών ταμείων και η μεταφορά τους στο αποικιοκρατικό «Υπουργείο Εκποίησης», ΤΑΙΠΕΔ, πηγαίνουν χέρι-χέρι με την επιχείρηση ισοπέδωσης των συνειδήσεων του καταληστευμένου λαού, που περνά και από την εξαντλητική χειραγώγηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτοί, που μέχρι χθες λειτουργούσαν ως υποστυλώματα ενός λασπώδους, αλλοτριωτικού, τάχα «ανέμελου» life style και που ανάμεσα σε άλλα λοιδορούσαν καθετί δημόσιο ως «μπανάλ», σήμερα από τις καλοπληρωμένες κομματικές θέσεις τους στην ΕΡΤ επιδιώκουν τον πνιγμό κάθε δημοσιογραφικής φωνής, που «τολμά» να αναφέρεται ακόμη και σε μια ιατροδικαστική έκθεση, δηλαδή σε ένα επιστημονικό πόρισμα, το οποίο δεν βολεύει την πολιτική ηγεσία.  

Ως εργαζόμενες και εργαζόμενοι δομών υπό μνημονιακή επίθεση και διάλυση, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κκ. Αρβανίτη και Κατσίμη, που η κοινωνική ευαισθησία τους, ιδιαίτερα για ζητήματα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων τούς έχει φέρει πλάι μας πολλές φορές, με διάφανο και ευθύ τρόπο.

Με τον ίδιο τρόπο απαιτούμε:

- Την άμεση ανάκληση της απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
- Την επιστροφή των κκ. Αρβανίτη και Κατσίμη στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, που αποτελεί δημοκρατική παρένθεση στην ζούγκλα του τηλεκανιβαλισμού.
- Παύση κάθε πολιτικής δίωξης εναντίον δημοσιογράφων επειδή απλά κάνουν την δουλειά τους.
- Δημόσια τηλεόραση με ποιοτικά προγράμματα, για την ψυχική ανάταση και πνευματική καλλιέργεια του λαού και όχι ως γραφείο τύπου της εγχώριας και της διεθνούς τρόικας.
-  Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην δημόσια τηλεόραση με χρήματα του ελληνικού λαού – χωρίς μισθολογικές ή άλλες εργασιακές «ταχύτητες».
- Δημοκρατικά ΜΜΕ για Ανεξάρτητο, Ελεύθερο Λαό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: