Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για τα Κέντρα Πρόληψης Δυτικής Αθήνας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής

.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

 .


«Οικονομική συμμετοχή στα Κέντρα Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά(ΚΕΠΕΝ)» 

 .


Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24-10-2012 σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας με θέμα «Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά Δυτικής Αθήνας» (ΚΕΠΕΝ Περιστερίου «Οδοιπορικό», ΚΕΠΕΝ Αιγάλεω-Αγ. Βαρβάρας-Χαιδαρίου «Άρηξις», ΚΕΠΕΝ Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγ. Αναργύρων «Φαέθων»).
.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς, (ως πρόεδρος του ΚΕΠΕΝ «Άρηξις»), οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Αθήνας: Πανταλάκη Ιωάννα(μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΠΕΝ «Οδοιπορικό»), Ερμίδου Γεωργία (μέλος Δ.Σ. του ΚΕΠΕΝ «Άρηξις»), και Σαμόλης Αλέξανδρος, (μέλος Δ.Σ. του ΚΕΠΕΝ «Φαέθων»), καθώς επίσης και οι: κ. Κορόγιανη Ξένη, πρόεδρος του ΚΕ.Π.Ε.Ν Περιστερίου, ο κ. Γκιώνης Ιωάννης, πρόεδρος του ΚΕ.Π.Ε.Ν. Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγ. Αναργύρων και η κ. Φίλιου Ελένη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου «ΦΑΕΘΩΝ».
.
Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας σε θανάτους κάτω των 25 ετών από ναρκωτικά. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Εξάρτησης οι αιφνίδιοι θάνατοι από ναρκωτικά στις ηλικίες 15-39 ανέρχονται στο 7% στην Ελλάδα έναντι του 3% στην Ε.Ε.
.
Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δυτικής Αθήνας κ. Παπαντωνίου ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά για τα έτη 2011-2012 (ΚΕΠΕΝ Περιστερίου: 30.000,00, ΚΕΠΕΝ Αιγάλεω-Αγ. Βαρβάρας-Χαιδαρίου: 24.000,00 και ΚΕΠΕΝ Ιλίου-Πετρούπολης-Καματερού-Αγ. Αναργύρων: 24.000,00).
.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής – Π.Ε. Δυτικής Αθήνας σε αυτό το δύσκολο κοινωνικό – οικονομικό περιβάλλον κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναπτύξει και να στηρίξει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Θα βοηθήσει αλλά και θα αξιολογήσει προοπτικά , με αυστηρά κριτήρια, τα Κέντρα Πρόληψης για τη συνέπεια, τη συνέχεια, την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και την επιστημονική βοήθεια που παρέχουν σε νέους , γονείς και εκπαιδευτικούς.
.
Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας θα είναι αρωγός των ΚΕΠΕΝ, θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και θα συμμετέχει σε κοινές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών στον αγώνα της πρόληψης κατά των ναρκωτικών.
.
.
Αναδημοσίευση από το: http://dytikeseikones.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3900.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: