Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτής Πέλλας, Δ. Σταμενίτης: Στηρίζει την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Πέλλας και συνολικά των Κέντρων Πρόληψης της χώρας

.

ΤΡΙΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012


Επίσκεψη του Διονύση Σταμενίτη στο Κέντρο Πρόληψης «Όραμα»

.
.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» ο Βουλευτής του Ν. Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσης.

.
Η πρωτοβουλία της επίσκεψης ανήκει στον ίδιο τον Βουλευτή και στόχος της ήταν η γνωριμία με την συγκεκριμένη δομή, τις δράσεις της και η διερεύνηση δυνατοτήτων υποστήριξη της. 
.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, διήρκεσε περίπου 2 ώρες, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν:
.
Α. Για το εύρος των δράσεων του Κ.Π «Όραμα» σε πολλές ομάδες πληθυσμού του Νομού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός ωφελούμενων που προσέρχονται στο Κέντρο Πρόληψης για συμβουλευτική υποστήριξη, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.
Β. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Έρευνας ESPAD 2011 για την χρήση ουσιών στο μαθητικό πληθυσμό του Ν. Πέλλας καθώς ο Νομός μας κατατάσσεται πανελλαδικά 7ος με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές.
Γ. Ενημέρωση για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα Κέντρα Πρόληψης Πανελλαδικά, λόγω της υποχρηματοδότησης από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, αλλά και της μη καταβολής των ετήσιων εισφορών από τους Δήμους – μέλη του Κέντρου Πρόληψης, με ορατό τον κίνδυνο της υπολειτουργίας τους ή ακόμα και αναστολής της λειτουργίας τους. 
.
Ο κος Σταμενίτης έδειξε εντυπωσιασμένος από τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης. Πρότεινε η ενημέρωση των μαθητών να γίνεται σε συστηματικότερη βάση σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις και σ’ ένα πιο θεσμοθετημένο πλαίσιο. Δεσμεύτηκε τέλος ότι από την θέση του θα προσπαθήσει να υποστηρίξει με κάθε μέσο την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα», αλλά και συνολικά των Κέντρων Πρόληψης, καθώς διαπιστώθηκε ότι το έργο που παρέχουν στην τοπική κοινωνία κάθε Νομού είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την ψυχική υγεία, όσο και για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
 

.
Αναδημοσίευση από το:
http://aridaianews.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2439.html


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: