Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Χίου απαιτεί την συνέχιση λειτουργίας της δομής χωρίς αλλαγή των εργασιακών δεδομένων

.
Μυροβόλος
.


     

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012 10:59
.
Το Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Χίου, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους μετόχους του, τους τοπικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα, την κοινή γνώμη, για την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει, λόγω συστηματικής τακτικής της κυβέρνησης να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των Κέντρων Πρόληψης. Συγκεκριμένα, τα χρέη των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών προς το Κ.Π. ανέρχονται στο ποσόν των 200.000 ευρώ κατά προσέγγιση. Το χρηματικό ποσό το οποίο διαθέτει αυτή τη στιγμή το Κ.Π. επαρκεί για τη λειτουργία του για διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του.    
.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως -μεταξύ άλλων-:
.
  • Διακοπή στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης στους πολίτες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου σε θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, με το σχολείο, την ψυχοκοινωνική υγεία γενικότερα.
  • Διακοπή στις δωρεάν παρεμβάσεις πρόληψης και ενίσχυσης παιδιών και εφήβων εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.
  • Διακοπή στη δωρεάν στήριξη των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, μέσω σεμιναρίων, εποπτειών και από κοινού δράσεων στις σχολικές τάξεις.
  • Διακοπή στη δωρεάν στήριξη των γονέων μέσω ομάδων γονέων
  • Διακοπή στη δωρεάν υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των εξαρτήσεων σε στελέχη του στρατού
  • Διακοπή στη δωρεάν συμβουλευτική χρηστών νόμιμων και παράνομων ουσιών καθώς και των οικογενειών τους.
 .
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η οικονομική και κατ’ επέκταση η κοινωνική κρίση καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικών δομών, όπως είναι τα 72 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα.
..
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης Χίου δεν μπορούν να ανεχτούν περισσότερο το μαρτύριο της σταγόνας. Δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί διοίκηση και προγραμματισμός σε καθεστώς ανασφάλειας, ανησυχίας και άγχους για την επόμενη ημέρα.
. .
Η διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης Χίου δηλώνει ότι θα απαιτήσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου, χωρίς αλλαγή των εργασιακών δεδομένων.
..
Καλούμε τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν την συμπαράστασή τους με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε περίπτωση που οδηγήσει τα Κ.Π. σε κλείσιμο να έχει επίγνωση ότι θα έχει διαπράξει βαρύτατο έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας και ιδιαίτερα εις βάρος της νεολαίας.

.
Αναδημοσίευση από το: 
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: