Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Συμπαράσταση στο 18 ΑΝΩ


Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις κατηγορίες που προσήψαν, ΠΕΡΥΣΙ, στο 18 ΑΝΩ για  επιβολή ''ομερτά'' στο επιστημονικό προσωπικό (όταν τρόφιμοι των στεγνών μονάδων απεξάρτησης -σύμφωνα με καταγγελία- παρουσίασαν στους υπεύθυνους του προγράμματός τους κλοπιμαία που, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, είχαν στην διάθεση τους και οι υπεύθυνοι μετά από υπόδειξη των κατηγορούμενων στελεχών της θεραπευτικής μονάδας δεν τούς κατήγγειλαν), απευθύνεται σε όλες και όλους και ζητά την στήριξη μας.

Επισυνάπτεται το κείμενο συμπαράστασης στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ. Προωθήστε το. 


Οσοι έχετε δυνατότητα μπορείτε να υποβάλλετε και ηλεκτρονικά την υπογραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 18 ΑΝΩ

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στην ψυχίατρο Κατερίνα Μάτσα, τον ψυχολόγο Σταύρο Κεβόπουλο, όλους τους θεραπευτές, τους θεραπευόμενους, αλλά και τους απεξαρτημένους, που έχουν γίνει στόχος μιας μεθοδευμένης επίθεσης, ενορχηστρωμένης από κύκλους του Υπουργείου Υγείας υπό τον πρώην υπουργό Α. Λοβέρδο. Η επίθεση άρχισε τον Απρίλη του 2012 με αφορμή μια άνωθεν σχεδιασμένη και κατασκευασμένη «καταγγελία» για υποτιθέμενες κλοπές μελών της Επανένταξης, που συμμετείχαν στην μεγάλη αντιμνημονιακή διαδήλωση του ενός εκατομμυρίου πολιτών στην Αθήνα στις 12/1/2012.
. .

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και βγήκε το Δεκέμβρη του 2012 ήταν καταδικαστικό για την Κ. Μάτσα και τον Στ. Κεβόπουλο γιατί αρνήθηκαν να ποινικοποιήσουν τη θεραπεία απεξάρτησης και να παραβιάσουν το ιατρικό απόρρητο, παραπέμποντας στα αρμόδια όργανα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης. Στην πραγματικότητα καταδικάζονται όλοι εκείνοι που δίνουν τη μάχη ενάντια στην απεξάρτηση ως τρόπο ζωής, ενάντια στη χειραγώγηση της συνείδησης διαμέσου των ουσιών, ενάντια στον ατομικισμό και την αποξένωση, ενάντια στην αναγωγή του κοινωνικού φαινομένου της τοξικομανίας σε μία χρόνια, ανίατη αρρώστια του εγκεφάλου, ενάντια στη συντήρηση της εξάρτησης διαμέσου των υποκαταστάτων. Εκείνοι που, με τεράστια αυτοθυσία και με τους πενιχρούς μισθούς του δημοσίου, σηκώνουν στις πλάτες τους τη λειτουργία των 32 δομών του 18 ΑΝΩ, που καλύπτουν όλο το φάσμα των εξαρτήσεων.  
.

Καταδικάζουμε  την επιχείρηση στιγματισμού και καταστροφής του κοινωνικού κεκτημένου που αντιπροσωπεύει το 18 ΑΝΩ, ενός φάρου ελπίδας για χιλιάδες απελπισμένους και κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους.
.


(Ηλεκτρονική Υπογραφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: