Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Κοινή κινητοποίηση Εργαζομένων Κέντρου Πρόληψης "ΔΙΟΔΟΣ" και Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ στην Ρόδο

Αξιοπρέπεια και αγώνας το αντίδοτο στην εξάρτηση

Στις 12 Απρίλη  οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι των 71 Κέντρων Πρόληψης της χώρας απεργούμε. Συναντάμε ανθρώπους, που μαζί τους δουλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εξάρτηση – γονείς, εκπαιδευτικούς, νέους. Συγκεντρωνόμαστε μπρος στο Υπουργείο Οικονομικών κι από κει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στο λαό. Απ’ το μετερίζι μας δίνουμε τη μάχη για Ζωή με Αξιοπρέπεια. Σηκώνουμε το μπόι μας πάνω απ’ τις δικαιολογίες, τους εκφοβισμούς, τους εκβιασμούς. Αναζητούμε Διέξοδο χωρίς να «περιμένουμε από άλλους».
Σε τοπικό επίπεδο, ως Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΟΔΟΣ», απεργούμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας με ενημερωτικό υλικό και συλλογή υπογραφών έξω από την πλατεία Κύπρου, από τις 9:00 έως τις 14:00, ενώνοντας τη φωνή μας με εκείνη των συναδέλφων του ΟΚΑΝΑ (Ρόδου).
Διεκδικούμε:
- Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην χώρα.
- Άμεση καταβολή μισθών στους συναδέλφους των 13 Κέντρων Πρόληψης, που δουλεύουν απλήρωτοι.
- Καταβολή των οφειλών Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, που αγγίζουν συνολικά τα 35 εκ. ευρώ.
- Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την Λειτουργία των 71 δομών, που λήγει φέτος χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός «αρμοδίου».
- Άμεσες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να καλύπτονται πραγματικά οι ανάγκες των κατοίκων της χώρας και όχι οι λογιστικοί «στόχοι» των «δανειστών».
- Αποκλειστικά δημόσιο πυλώνα Πρόληψης της Εξάρτησης. Με ισότιμη ανάπτυξη Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Ένταξης. Χωρίς καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών.
- Θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους, με μετεξέλιξή τους σε 71 Τοπικά Παραρτήματα 13 ΝΠΔΔ, με δημοκρατικές διαδικασίες στην λήψη αποφάσεων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων στην κοινωνία.
Οι αλυσίδες κάθε εξάρτησης σπάζουν με Ενεργοποίηση, Αντίσταση και Αλληλεγγύη. Ούτε με «οικονομική ανάπτυξη», ούτε με «επενδύσεις» ούτε με «φιλανθρωπίες» φτιάχνεται αδούλωτη κοινωνία, αυτεξούσιων ανθρώπων. Ο Αγώνας είναι μακρός και δύσκολος. Το εννοούμε να νικήσουμε. 
Το Δ.Σ. του Σωματείου

Αναδημοσίευση από το: ΙΡΙΔΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: