Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

"Στο κόκκινο" και το Κέντρο Πρόληψης Χανίων


«Ταπί» το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων

"Φέσι" από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει εξοφλήσει μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε. τις οφειλές του για τα έτη από το 2010 έως το 2012!

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, στα ταμεία του οποίου έχουν απομείνει μόλις 9.521 ευρώ, που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.


Ο λόγος; Το "φέσι" από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει εξοφλήσει μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) τις οφειλές του για τα έτη από το 2010 έως το 2012!


Το πρόβλημα επισημαίνει ο δήμαρχος Χανίων, Μαν. Σκουλάκης, ο οποίος ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την εξόφληση των οφειλών του Υπουργείου προς το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων προκειμένου να συνεχίσει το σημαντικό του έργο που καθημερινά επιτελεί.


«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής άποψης καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα αυτού ανέρχονται στο ποσό των μόλις 9.521,91 ευρώ, το οποίο δεν διασφαλίζει ούτε κατ’ ελάχιστον την κάλυψη των διαφόρων λειτουργικών και άλλων αναγκών (π.χ. Ι.Κ.Α. - Φ.Μ.Υ.), αλλά ούτε και τη μισθοδοσία των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράλληλα, το Υπουργείο δεν έχει εξοφλήσει -μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε.- τις οφειλές του για  τα έτη 2010 έως 2012», επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων.


«Δεδομένου, λοιπόν, του πολύ σοβαρού έργου που επιτελούν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, εφαρμόζοντας προγράμματα για την αποτροπή κάθε μορφής εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των πολιτών, μέσα από την επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση και εκπαίδευσή τους, η τακτοποίηση των παραπάνω θεμάτων, κρίνεται αναγκαία», καταλήγει ο κ. Σκουλάκης.


Αναδημοσίευση από το: Creta Live
Δεν υπάρχουν σχόλια: