Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τροπολογία Υπουργείου Υγείας σε Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών: Απλώνεται το σύστημα με "συνεργάτες" με μπλοκάκι για κάλυψη αναγκών στη Δημόσια Υγεία

Σχόλιο Ιστολόγου:

Η συμπίεση μισθών, εργασιακών δικαιωμάτων και ποιότητας υπηρεσιών στον χώρο της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται, με προσθήκη της ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας), στο πλαίσιο "συνεργασιών" που ίσχυε ήδη για ΕΣΥ και ΟΚΑΝΑ. Η κίνηση δίνει κλιμάκωση στις σχετικές διεργασίες (που περιλαμβάνουν προφανέστατα, πια, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών). Από την άποψη αυτή, δεν αφορά μόνο τους άμεσα πληττόμενους συναδέλφους σε ΨΝΑ-18 ΑΝΩ, ΨΝΘ-ΑΡΓΩ, ΟΚΑΝΑ, αλλά και τους εργαζομένους σε ΚΕΘΕΑ και Κέντρα Πρόληψης.

Ερωτηματικά (εδώ που έχουμε φτάσει...) δημιουργεί και η ταυτόχρονη εξαίρεση ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτών από το προσωπικό, που θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν ο ΟΚΑΝΑ και οι λοιπές δομές (ενώ ο προς τροποποίηση ν. 4058/2012 το επιτρέπει - βέβαια με μπλοκάκια). Ιατρικοποίηση των υπηρεσιών υγείας - η πρώτη λογική σκέψη μας, με ό,τι αυτό περικλείει στις γενικότερες συνθήκες. 







Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: