Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ !!

“ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ”
(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
Διεύθυνση Γραμματείας :
Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Δήμων Αχαρνών & Θρακομακεδόνων “Διέξοδος” ▪ Ταχ.Δ/ση: Πλ. Αγ.Νικολάου 3 Αχαρνές, Τ.Κ. 13671
▪ Τηλ.: 210-24.09.015 ▪ Fax : 210-24.09.016 ▪
http://www.prolipsiworkers.blogspot.com/ Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
72 ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, συμμετέχει στην Πανελλαδική –Πανεργατική απεργία στις 10.12.08 και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
το οποίο θα κατοχυρώνει την :
Θεσμική ένταξη των Κ. Π. στην άμεση διοικητική ευθύνη και εποπτεία της Πολιτείας και αναγνώριση τους ως αποκεντρωμένων φορέων πρωτογενούς πρόληψης. Το Σωματείο έχει υποβάλει από τον Ιανουάριο του 2008, συγκεκριμένη θεσμική πρόταση σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, η οποία διατηρεί όλα τα θετικά της διαμορφωμένης κατάστασης για τα Κ. Π. και ταυτόχρονα θέτει τα θεμέλια για ισχυροποίηση και ανάπτυξη τους. Θεωρούμε θετικό τον διάλογο που προκλήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, μετά την παρέμβασή μας, αλλά και άλλων φορέων που υπερασπίζονται την Πρόληψη και την αναγκαιότητα που καταγράφηκε στα πρακτικά για μόνιμο και αναβαθμισμένο Θεσμικό Πλαίσιο, με την ανάλογη βέβαια πάγια και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού και αντίστοιχη πιστοποίηση των δομών (Κέντρα Πρόληψης) ως φορέων Πρόληψης όλων των Εξαρτήσεων
Μονιμοποίηση όλου ανεξαρτήτως του προσωπικού σε πάγιες οργανικές θέσεις. ΟΧΙ εργαζόμενοι «2 και 3 ταχυτήτων». Θεσμική εισαγωγή βαθμίδων εξέλιξης
Σύναψη κλαδικής σύμβασης εργασίας με θεσμικό εθνικό φορέα, στην οποία θα ορίζεται κατώτατος μισθός και αυξήσεις με αναπροσαρμογές καθ’ έτος.
Πάγια, συνεχή και δωρεάν επιμόρφωση/εκπαίδευση/εποπτεία του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού
Διασφάλιση του παρεχομένου επιστημονικού έργου και του εργαζόμενου προσωπικού από πολιτικές παρεμβάσεις
Την δημιουργία νέων Κέντρων Πρόληψης, ώστε να καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες
Την άμεση υπογραφή –σε μεταβατικό στάδιο- της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί στο μεσοδιάστημα η χρηματοδότηση και η λειτουργία των Κέντρων. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλες οι προβλεπόμενες και επακριβώς προϋπολογισμένες δαπάνες των Κέντρων πρόληψης θα εγγραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό, ως ξεχωριστό κονδύλι που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Αυτό έπραττε τα τελευταία χρόνια ο ΟΚΑΝΑ και έτσι δεν λειτούργησε η προηγούμενη προγραμματική σύμβαση.

Συμμετέχει στην κινητοποίηση και καταγγέλλει:
Την αδιάφορη και την υποκριτική στάση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ , εξαιτίας της οποίας οι οφειλές μέχρι σήμερα αγγίζουν το ποσό των 12 εκ. ευρώ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και το έργο που επιτελούν.

Τα 2,5 εκ ευρώ που δόθηκαν από την ΚΕΔΚΕ- Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έφτασαν ούτε για καθυστερούμενους μισθούς, να μην μιλήσουμε για τις ασφαλιστικές εισφορές και τα κομμένα τηλέφωνα στα Κέντρα.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ (Π.Χ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 5,4 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2006 & 2007), ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ

Καταγγέλει επίσης τη μη θέσπιση ειδικού κωδικού στον νέο προϋπολογισμό του 2009 ο οποίος θα διασφαλίζει τα χρήματα που αναλογούν στα Κέντρα Πρόληψης, όπως είχε αναγγελθεί από τον ίδιο τον Υφυπουργό Υγείας στη Βουλή.


Πριν την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21) ώρα 10.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: