Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Mια μικρή αποτίμηση σε σχέση με τις κινητοποιήσεις μας στo συνέδριο της ΚΕΔΚΕ


Συνάδελφοι

Σας στέλνω μια μικρή αποτίμηση σε σχέση με τις κινητοποιήσεις μας στην ΚΕΔΚΕ.
Σαφώς είναι η προσωπική μου εκτίμηση για τα πράγματα και πιθανώς κάποιος άλλος να τα έβλεπε διαφορετικά.
Την πρώτη μέρα στην έναρξη του συνεδρίουέχω την αίσθηση ότι η παρουσία μας έγινε αισθητή καθώς μοιράστηκαν έντυπα της "Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Κατά των Ναρκωτικών" σε όλα τα έδρανα των συνέδρων και στους παρευρισκόμενους, υπήρχε το πανό και υπήρχαν (ας πούμε αρκετά) αρκετά άτομα από τα Κέντρα της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική.
Τη δεύτερη μέρα συγκεντρωθήκαμε περισσότερα άτομα, από όλα τα Κέντρα της Θεσσαλονίκης και από την Κατερίνη και τις Σέρρες.
Σε όλους όσους παρακολούθησαν το θεματικό κύκλο για την κοινωνική πολιτική δόθηκε το ψήφισμα του Σωματείου.
Ως προς τη διαδικασία η συζήτηση ξεκινησε με την τοποθέτηση του κ. Βιρβιδάκη σε σχέση με την προσπάθεια και τις προθέσεις της ΚΕΔΚΕ για τα Κέντρα Πρόληψης, είπε όλο το ιστορικό και διαβεβαίωσε για τις καλές προθέσεις τους.
Όταν δόθηκε ο χώρος για παρεμβάσεις των συμμετεχόντων τότε πραγματικά έγινε μεγάλη συζήτηση για τα Κέντρα Πρόληψης καθώς άρχισαν να εκτίθενται οι διαφορετικές απόψεις. Από τους συνέδρους σαφώς ο καθένας που μίλησε υπερασπίστηκε τη θέση του και την πρόταση του.
Από εμάς μίλησε η Σοφία Καραβασίλη (Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής του Σωματείου) που κατέθεσε και το ψήφισμα.
Πραγματικά υπάρχουν τρόποι για να κρατάμε στην επικαιρότητα το θέμα της διάσωσης των Κέντρων Πρόληψης και της διασφάλισης των εργαζομένων, αρκεί να είμαστε συσπειρωμένοι και πρόθυμοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Πιστεύω πως, οι λίγοι συνάδελφοι από τη Βόρεια Ελλάδα που παρευρεθήκαμε σε αυτό το Συνέδριο, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για να διαμαρτυρυθούμε και να απαιτήσουμε επίλυση του θέματος.
Το επιθυμητό είναι την επόμενη φορά να είμαστε περισσότεροι για να ακουστεί και πειρσσότερο η φωνή μας.

Μαρία Κυριακίδου, Ψυχολόγος
Συνάδελφος από το Κ.Π. "Πυξίδα" Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: