Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Υποστήριξη από τους Σχολικούς Φύλακες

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηγουμενίτσα 3/12/2008
ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
«ΑΡΙΑΔΝΗ»
Τηλ. : 2665025140
Φαξ : 2665028885

ΠΡΟΣ
Μ.Μ.Ε.

Σας διαβιβάζουμε Δελτίο Τύπου του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και παρακαλούμε για την δημοσίευσή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 25 Νοέμβρη στην ομιλία γονέων που πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» στο Α΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, ο φύλακας του σχολείου διάβασε εκ μέρους των συναδέλφων του το παρακάτω κείμενο συμπαράστασης στα προβλήματα και τον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Θεωρούμε ότι ως γονείς και ως εργαζόμενοι πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους 400 εργαζόμενους, που εργάζονται στα 72 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, (μεταξύ αυτών και της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» που λειτουργεί στην περιοχή μας), οι οποίοι βλέπουν κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο της διακοπής λειτουργίας των Κέντρων. Και αυτό διότι από πλευράς πολιτείας δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση διευθέτησης του ζητήματος της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης.
Αντίθετα αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός της συνειδητής υποχρηματοδότησης.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής οι εργαζόμενοι να παλεύουν διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, δηλαδή τα δεδουλευμένα τους, ενώ πολλά Κέντρα δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα.
Επίσης, αν υπολειτουργούν ή διακοπεί η λειτουργία τους, εμείς οι γονείς θα χάσουμε τη δυνατότητα να μετέχουμε τόσο εμείς όσο κυρίως τα παιδιά μας στις δράσεις και παρεμβάσεις που υλοποιούνται με βάση το σκοπό λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης.
Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε και να απαιτήσουμε την συνέχιση λειτουργίας των Κ.Π. αφού θεωρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τους ως επιτυχημένος θεσμός.
Από την πλευρά μας ως Σχολικοί Φύλακες θα θέλαμε να μετέχουμε σε ειδικές συναντήσεις με το Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» αφού έχουμε να κάνουμε με παιδιά, και για αυτό υποστηρίζουμε και εμείς την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Παράλληλα κατανοούμε τους εργαζόμενους των Κ.Π. αφού και εμείς έχουμε προβλήματα με τις πληρωμές μας.
Προτείνουμε στους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων να βγάλουν ψήφισμα συμπαράστασης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 25/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: