Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μόνο 2 εκατ. ευρώ για τα Κέντρα Πρόληψης!

Απο την ΑΥΓΗ
16/12/2008

Ως... χάρη προς το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) εμφανίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας την απόφαση που υπέγραψε χθες για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό!
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος έχει ζητήσει εγγράφως εδώ και μήνες από το υπουργείο Οικονομικών έκτακτη επιχορήγηση ύψους 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη του ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα έτη 2006 και 2007, με δεδομένο ότι το συνολικό χρέος του υπουργείου Υγείας για τα Κέντρα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και τα προς διάθεση κονδύλια του ΟΚΑΝΑ για το 2008 έχουν εξαντληθεί από τον... Σεπτέμβριο.
Σε ανακοίνωσή του ο Ν. Λέγκας... υπενθυμίζει ότι "στον ΟΚΑΝΑ χορηγείται φέτος συνολική επιχορήγηση ύψους 36 εκατ. 653 χιλιάδων ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2008 είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 29 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το 2007 ο ΟΚΑΝΑ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 30 εκατ. 863 χιλ. ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του έτους εκείνου είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 25,5 εκατ. ευρώ".
Ο υφυπουργός Οικονομικών δεν εξηγεί, βεβαίως, ποια είναι η αιτία για το γεγονός ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί επιμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια να υποεκτιμούν σοβαρά τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ΟΚΑΝΑ, με αποτέλεσμα τα πολύπαθα Κέντρα Πρόληψης να απειλούνται με οριστικό κλείσιμο...
Β.Β.
http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=424366

Δεν υπάρχουν σχόλια: