Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156 e-mail: mailbox@gt.kke.gr ,



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Θεωρούμε απαράδεκτο το θεσμικό καθεστώς που ισχύει, ο πολύ σημαντικός θεσμός των κέντρων πρόληψης απέναντι στα ναρκωτικά, στην εξάπλωσή τους, να ανήκει στην ουσία ανάμεσα σε τρεις φορείς : Υπ. Υγείας, ΟΚΑΝΑ και ΚΕΔΚΕ με αποτέλεσμα να υφίστανται το κόστος της ελλιπούς χρηματοδότησης και αν θέλετε να μη διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του χώρου.

Κατά τη δική μας γνώμη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με το Καλλικράτη να συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση και η χρηματοδότηση για εμάς δε μπορεί να στηρίζεται μόνο στην εξασφάλιση - οπωσδήποτε και αυτό - των μισθών των εργαζομένων και μάλιστα μισθών ανεβασμένων και όχι σαν αυτούς τους μισθούς που παίρνουν, αλλά πρέπει να παρθεί υπόψη ότι το ζήτημα της πρόληψης της εξάπλωσης των ναρκωτικών είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον ελληνικό πληθυσμό, δεν απευθύνονται τα κέντρα πρόληψης σε ανθρώπους που έχουν μπει στο λούκι των ναρκωτικών.

Άρα η ανάγκη τα κέντρα πρόληψης να συνδεθούν με ολόκληρο το λαό και να έχουν πολύ πλατιά πρωτοβουλία είναι μεγάλη και επομένως πρέπει να είναι απερίσπαστοι οι σταθερά εργαζόμενοι στους χώρους από την αναζήτηση οικονομικών εσόδων, από μετατροπή των κέντρων πρόληψης σε μαγαζάκια της ΤΑ και των επιχειρηματιών.



ΑΘΗΝΑ 23/07/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: