Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ν.Δ. για το Διϋπουργικό Συμβούλιο για τα Ναρκωτικά

Η απάντηση ΝΔ σε Γ. Παπανδρέου για ναρκωτικά και εξαρτήσεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, με αφορμή την κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Πρόληψης στο Ίλιον, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πέρασε ενάμισι χρόνος, από τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα ναρκωτικά στο Ζάππειο μέγαρο, εξέφραζε την αγωνία του για τους πάνω από 5000 χρήστες ναρκωτικών ουσιών, που περιμένουν σε λίστες αναμονής, προκειμένου να ενταχθούν στα θεραπευτικά προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

Έκτοτε, είναι η δεύτερη φορά που προεδρεύει συσκέψεως για τα ναρκωτικά ως Πρωθυπουργός και τα αποτελέσματα είναι αφενός αύξηση του αριθμού των χρηστών που περιμένουν να ενταχθούν στα προγράμματα υποκατάστασης, αφετέρου μείωση του Προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ κατά 5 εκ. Ευρώ, όπως φαίνεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010. (Από 32 εκ. ευρώ το 2009 έγινε 27 εκ ευρώ το 2010).

Σαν να μην πέρασαν 8 μήνες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι “εξακολουθούμε να είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει εντάξει αντίστοιχα προγράμματα για τους ασθενείς που φυλακίζονται …”.

Τώρα θα σχεδιάσουν δράσεις για την πρόληψη και τώρα θα ξεκινήσει ο διυπουργικός συντονισμός για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων.

Κατά τα λοιπά ήταν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει την χώρα.

Ας κριθούν από τον Ελληνικό λαό».


Αναδημοσίευση από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: