Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παρουσίαση κοινής συνέντευξης τύπου από την "ΑΥΓΗ"

Η ΑΥΓΗ

.


.

. Βενιζέλος Β. Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/04/2011


..


Το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει τελικά στον κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων της χώρας θα εξετάσει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Αυτό ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημ। Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν από κοινού συνδικαλιστικοί κοινωνικοί φορείς προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. .

Υπενθυμίζεται ότι την άρνησή της να λάβει μέρος στον κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία χαρακτηρίζει τη σχετική διαδικασία ως "προσχηματική, με προειλημμένες αποφάσεις".
.
Κατά τα λοιπά, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την προάσπιση των δημοσίων αγαθών δήλωσαν ότι επιδιώκουν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των συνδικαλιστικών κοινωνικών φορέων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν από κοινού σε μία προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους για να "αποκρούσουν" τις πολιτικές του Μνημονίου. Πρόκειται για την ΟΕΝΓΕ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ), τον Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής, το Σωματείο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και το Συντονιστικό Επιτροπών - Πρωτοβουλιών Κατοίκων και Ανοιχτών Συνελεύσεων.

.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η κρίση έχει μετατραπεί από οικονομική σε ανθρωπιστική" και έκανε λόγο για "τεράστια κρίση στην Υγεία που μετακυλίεται στους πολίτες", καθώς και ότι "ένας εσμός υπεργολάβων έχει αναλάβει να διαχειρισθεί το σύστημα". .

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Μιχ. Βλασταράκος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "μπαίνουμε σε μία περίοδο που οι ασφαλισμένοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην περίθαλψή τους", ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής Παν. Ψωμιάδης εκτίμησε ότι "πολλές μονάδες του ΙΚΑ θα πάψουν να υπάρχουν". .

Τέλος, η Μ। Αναγνωστάκη, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, κατήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών και τον ΟΚΑΝΑ για τη μη καταβολή των χρεωστουμένων οφειλών τους προς τα Κέντρα, οι οποίες φθάνουν συνολικά τα 16 εκατ. ευρώ.

.

Αναδημοσίευση από το: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=609768

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: