Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Οι Εργαζόμενοι θα Νικήσουν

(Σημείωση Ιστολόγου: Λόγω αρχαιρεσιών και διαδικασιών συγκρότησης του νέου ΔΣ δεν εκδόσαμε Δελτίο Τύπου για την Εργατική Πρωτομαγιά. Σε αυτό το αγωνιστικό ιστολόγιο όμως δεν μπορεί να λείψου οι αγώνες όλων των Εργαζομένων μια τέτοια μέρα για αυτό επαναλαμβάνουμε σημεία από παρόμοιο Δελτίο Τύπου, το οποίο θα εξέφραζε και την Εργατική Πρωτομαγιά.:)

Δελτίο Τύπου, 28/09/2010


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

..

Η ζωή μάς ανήκει. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε σε κανέναν, ώστε να μας στερήσουν τα λίγα που με τόσο κόπο κατακτήσαμε. Όλος αυτός ο πλούτος που σήμερα «παίζεται» στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου ανήκει σ’ εμάς, ανήκει στους προγόνους μας ναυτικούς που πνίγηκαν στα πέλαγα, ανήκει στους εργάτες των ορυχείων που μας κληρονόμησαν καρκίνους, ανήκει στα ηλιοκαμένα πρόσωπα των παππούδων και γιαγιάδων μας αγροτών, ανήκει στις σιωπηλές μανάδες μας.
Θέλουμε το μερίδιο μας ακέραιο!
Θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιοτικό ελεύθερο χρόνο!
Ναι, μπορούμε να εργαζόμαστε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα γιατί εμείς δημιουργήσαμε όλα αυτά που θέλουν να μας υποκλέψουν!
Θα αγωνιστούμε, πριν ο αγχογόνος ανταγωνισμός της λαθραίας επιβίωσης εγκαταστήσει μια πανευρωπαϊκή ψυχική και πολιτιστική διαταραχή.

Είμαστε στους δρόμους!

Εκφράζοντας την ανοιχτή μας διαφωνία για την υπογραφή της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης 2010-2012, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα του μνημονίου, προβλέποντας μηδενικές αυξήσεις για το 2010, όταν ο πληθωρισμός έχει ήδη φτάσει στο 5,6% και αυξήσεις στα όρια του ευρωπληθωρισμού για το 2011 και 2012, μειώνοντας το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Όλες και όλοι στους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες για μια Ευρώπη (Σ.Σ. και έναν Κόσμο) της εργασίας και της αλληλέγγυας ζωής, όχι της τοκογλυφίας και του έντρομου ατομικισμού!


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: