29 Ιουλίου 2024: Αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου που αγνοεί τα Κέντρα Πρόληψης







 



















    Χθες 29 Ιούλη 2024, σχεδιαζόμενη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου δυναμική διαδήλωση πραγματοποίησαν  εργαζόμενοι και φορείς στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση στα πλαίσια της πανυγειονομικής απεργίας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την “Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”.

Το νομοσχέδιο, παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας και των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων που προειδοποιούν για “διάλυση της ψυχικής υγείας”, εισήχθη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την έγκρισή του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όμως τελικά με τις αντιδράσεις μέσα στη βουλή αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα 30-7-2024.
    
Πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Σύνταγμα, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και μπροστά στο "διοικητήριο" (ΥΜΑΘ) της πόλης, επίσης και στα Ιωάννινα. 

Συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοί μας

Η Χρυσάνθη Κολύβα, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα, η οποία ανέφερε στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης: «Στο νομοσχέδιο αυτό τα Κέντρα Πρόληψης δεν αναφέρονται καν, σαν να μην υπάρχουν. Ούτε καταργούνται ούτε αναγνωρίζονται. Νιώθουμε σαν να είμαστε αγνοούμενοι».

Στο Σύνταγμα  ο Αλέξανδρος Σταθακιός, εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στην απεξάρτηση και την ψυχική υγεία υπογραμμίζοντας ότι και μέσα από τη δουλειά των κέντρων πρόληψης, βλέπουμε "πως μπαίνει το δηλητήριο της ανελευθερίας και πόση δουλειά γίνεται για να βγει". Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ζωή με πραγματική ελευθερία.
Στα Ιωάννινα μίλησε η συνάδελφος Πώλα Κομνηνού:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δελτίο τύπου για τον Ενιαίο Φορέα

Δελτίο τύπου για τις συναντήσεις στις 23 και 24 Οκτωβρίου