Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Bουλευτής Εύβοιας κατέθεσε ερώτηση για τα Κέντρα Πρόληψης

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με ερώτηση της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να επιλυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών.
Τα εν λόγω Κέντρα, επί σειρά ετών παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, προσπαθώντας προληπτικά, να αποτρέψουν τους νέους από κάθε είδους εξάρτηση και συμβουλευτικά, να βοηθήσουν άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, να κινητοποιηθούν και να αναζητήσουν θεραπεία σε οργανωμένες θεραπευτικές δομές.
«Όμως παρά το τεράστιο έργο που παράγουν τα Κέντρα αυτά, απαξιώνονται καθημερινά από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης το 2006, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα, οι δαπάνες του ΟΚΑΝΑ μειώθηκαν κατά 19% και οι δαπάνες του ΚΕΘΕΑ κατά 38,1%., με αποτέλεσμα τα παραπάνω Κέντρα να αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες» αναφέρει η βουλευτής.
Είναι απαράδεκτο, τονίζει η κα Περλεπέ, όταν μέσα από επίσημα στοιχεία δηλώνεται ότι αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα εθισμού σε αλκοόλ και ναρκωτικά στη χώρα μας και κυρίως στους νέους, το κράτος αντί να αυξάνει τα συγκεκριμένα κονδύλια να τα μειώνει και να οδηγεί τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο.
Από το τον Σερβιτόρο της Εύβοιας.

Συνάδελφοι συνεχίστε την ενημέρωση των τοπικών Βουλευτών, Νομαρχών, Δημάρχων και άλλων πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων. Είμαστε 400, αλλά η δουλειά μας ενδιαφέρει πολλούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: