Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Ερωτήσεις στη Βουλή από τον Βουλευτή Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθη Κουτμερίδη. Απάντηση από τον Υφυπουργό Εσωτερικών.

Από τους Συναδέλφους στο Κ. Π. Ν. Σερρών πληροφορηθήκαμε ότι ο τοπικός βουλευτής κ. Στάθης Κουτμερίδης κατέθεσε στις 17/12/07 ερώτηση στους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, για τα θέματά μας, όπου μεταξύ άλλων ερωτά για τα χρέη των δύο υπουργείων προς τα Κ. Π., αλλά και το ενδεχόμενο να ενταχθούμε στο Ε.Σ.Υ. (όπως το καλοκαίρι με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» προς δημόσια διαβούλευση προέβλεπε) με ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος του απάντησε στις 4 Ιανουαρίου -σχεδόν πανομοιότυπα, όπως και στους άλλους βουλευτές που είχαν ρωτήσει αρχές του Φθινοπώρου- ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποδεσμεύσει την χρηματοδότηση της ΚΕΔΚΕ, αφού ο ΟΚΑΝΑ «εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την Προγραμματική Σύμβαση και διαθέσει επιπλέον στο πλαίσιο αυτής το αντίστοιχο ποσό του 1,2 εκατ. Ευρώ». Δηλαδή το «μπαλάκι» συνεχίζεται παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε, ότι αρκούσε η καταβολή της μικρής δόσης έναντι των χρεών που έγινε τέλη Δεκέμβρη από τον ΟΚΑΝΑ, για να δοθούν και τα χρήματα που έχει αποφασίσει από τον Ιούλιο η ΚΕΔΚΕ στα Κ. Π.

Ο κ. Κουτμερίδης κατέθεσε εκ νέου ερώτηση και στους 2 υπουργούς για τα Κ. Π. σήμερα 22/1/2008 (επίσης και για το θέμα του ΕΚΤΕΠΝ), όπου ξανά ρωτά «για ποιο λόγο καθυστερούν οι χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια υπουργεία με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπέρογκα, στραγγαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των Κέντρων Πρόληψης και του ΕΚΤΕΠΝ
Επίσης, ρωτά μετά την ενημέρωση που του έκαναν οι συνάδελφοι από τις Σέρρες, για τις προτάσεις του Σωματείου μας επί του Θεσμικού: «Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει τη μετεξέλιξη των Κ. Π. σε Ν.Π.Δ.Δ. εξασφαλίζοντας πάγια χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό;»
Επίσης ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι θα φέρει με αναφορά στη Βουλή τις προτάσεις μας για το θεσμικό.

Οι συνάδελφοι από τις Σέρρες ενημέρωσαν όλους τους Βουλευτές του Νομού, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκαν να προωθήσουν εντός των κομμάτων τους τις θέσεις μας για νομοθετική ρύθμιση του θέματος των Κ. Π.
Επίσης, οι συνάδελφοι από τη Χίο ενημέρωσαν όλους τους βουλευτές, τον Νομάρχη και τους Δημάρχους του Νησιού.
Ενημερωμένοι είναι οι Βουλευτές των μονοεδρικών της Ζακύνθου και της Σάμου. Η ενημέρωση συνεχίζεται στη Χαλκιδική.

Συνάδελφοι, ακόμα και αν δεν συμφωνούν οι κύριοι και κυρίες Βουλευτές με τις προτάσεις μας είναι μια σπουδαία ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οικονομικά προβλήματά μας και την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου. Επίσης μια πίεση για να τοποθετηθούν, καθώς οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν τη συμβολή των Κέντρων Πρόληψης στην προαγωγή της ψυχολογικής και κοινωνικής υγείας.

Οι ενημέρωση και η παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο από το Δ.Σ. συνεχίζεται.
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών, ίσως τέλος της εβδομάδας, θα εκδώσουμε ενημερωτικό σημείωμα προς τα Μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: