Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Καταγγέλλουν υποχρηματοδότηση κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ



Στην πλήρη απορρύθμιση όλων των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών που έχει οδηγήσει η ακολουθούμενη πολιτική της Ν.Δ. αναφέρονται σε επερώτησή τους 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων από τους ερωτώμενους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας.


Ως αποκορύφωμα της πολιτικής υποβάθμισης που ακολουθείται στον τομέα των ναρκωτικών, καταγγέλλουν τη συνειδητή υποχρηματοδότηση των 72 Κέντρων Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών του ΟΚΑΝΑ και την «πεισματική άρνηση της Ν.Δ. να στηρίξει ένα θεσμό με αναγνωρισμένη συνεισφορά στην πρόληψη» με συνέπεια οι δομές να απειλούνται με κλείσιμο.

Ζητούν από τους υπουργούς να απαντήσουν τι θα κάνουν για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς:

**Επί μία πενταετία δεν υλοποιείται Εθνικό Σχέδιο Δράσης, αφού συνεχώς εξαγγέλλεται αλλά βρίσκεται σε ατέρμονη διαβούλευση.

**Οι λίστες αναμονής έχουν γίνει «λίστες θανάτου», δεδομένου ότι πάνω από 5.000 χρήστες περιμένουν μια θέση θεραπείας περισσότερο από 5 χρόνια.

**Τα παράνομα ιδιωτικά θεραπευτικά προγράμματα «με την ανοχή του ίδιου του υπουργού Υγείας» πολλαπλασιάζονται, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών χρηστών και οδηγούν σε οικονομική εξόντωση τις οικογένειές τους.

**Η κατάσταση στις φυλακές σχετικά με τους υπόδικους χρήστες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

**Οι εργαζόμενοι σ' όλες τις σχετικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια και έχουν υποστεί επαγγελματική εξάντληση.


Ν.Γ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: