Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ)- Στάση Εργασίας 5 Μάρτη

Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕ.Θ.Ε.Α

ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Συνάδελφοι
Η εξαγγελία των μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας μας ήρθε να επιβεβαιώσει τις πιο δυσάρεστες προγνώσεις για την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται η μείωση των ελλειμμάτων και η «δημοσιονομική πειθαρχία» που επιβάλλουν οι λεγόμενες «αγορές» μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ.
To Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε εσπευσμένα στην Βουλή, ανατρέπει άρδην τόσο το επίπεδο των αμοιβών εργασίας όσο και την αρχή της ελεύθερης διαπραγμάτευσης
Για τους οργανισμούς όπως τα ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το κράτος η μεταχείριση δεν περιορίζεται στην μείωση της κρατικής επιχορήγησης για την οποία σας είχαμε ενημερώσει. Η κυβερνητική πολιτική προχωράει πολύ πιο μακριά:
Οριζόντια μείωση του συνόλου των τακτικών αποδοχών κατά 7% 30% μείωση του 13ου και 14ου μισθού
Απαγόρευση κάθε χορήγησης αύξησης για το 2010

Η κυβέρνηση εισάγει έναν «νέο» νομικό πολιτισμό στην Ελλάδα καταργώντας στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθάρχησης» το δικαίωμα της διεκδίκησης και της διαπραγμάτευσης και μάλιστα αναδρομικά, αποφασίζοντας και διατάσσοντας την κατάργηση κάθε διάταξης νόμου, συλλογικής σύμβασης ή απόφασης διαιτητικών οργάνων δεν είναι σύμφωνη με την πολιτική της, για την οποία θεωρεί εαυτόν υπόλογο στους ξένους επιτηρητές κι όχι στον λαό που την εξέλεξε .
Πέρα και ενάντια στην ρητορική περί αναλογικής κατανομής των βαρών της κρίσης τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή οι μισθωτοί , για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν «οριζόντια» την διαφθορά, την σπατάλη, την μαύρη οικονομία, την αναξιοπιστία της οικονομίας και της πολιτείας. Σαν να μην έφταναν οι φορολογικές επιβαρύνσεις που εστιάζονται στους έμμεσους φόρους εκτοξεύοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας. η αφαίμαξη για μια ακόμη φορά συντελείται στα γνωστά κορόιδα. Οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν τα μέσα της διαπλοκής, των λόμπυ που παζαρεύουν κάτω από το τραπέζι, των ομάδων πίεσης μέσα στις δομές της εξουσίας. Για μας ο αγώνας ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης είναι ζήτημα υπεράσπισης της υπόστασης και της αξιοπρέπειας μας ως εργαζόμενων.
Είναι μια ώρα ευθύνης.
Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε αδιάφοροι την οικονομική μας εκτέλεση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ σας καλεί σε κινητοποίηση ώστε να ακουστεί πιο δυνατά το ΟΧΙ των εργαζόμενων απέναντι στην οικονομική κατοχή της χώρας και της ζωής μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου σας καλεί αύριο Παρασκευή 5 Μάρτη σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 16.00
Σας καλεί ακόμη σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας :
ΑΘΗΝΑ: Πέμπτη 4 Μάρτη, 6μμ., Προπύλαια Παρασκευή 5 Μάρτη 12 το μεσημέρι, Ομόνοια (έξω από την Εθνική Τράπεζα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέμπτη 4 Μάρτη, 6μμ., Άγαλμα Βενιζέλου Παρασκευή 5 Μάρτη 1 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Θεσσαλονίκη 3 Μάρτη 2010


Πία Κοίλια, Πρόεδρος Θανάσης Τζιούμπας, Γραμματέας

Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
τηλ: 2310799976 φαξ: 2310723309 email: euprograms@kethea-ithaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: