Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στα... "Στεγνά Προγράμματα" των Κέντρων Πρόληψης η απεξάρτηση από το κάπνισμα!!!


Αφαίρεση άδειας για καπνιστές - οδηγούς
.
Αυστηρή αντιμετώπιση για όσους ανάβουν τσιγάρο στο αυτοκίνητο, ενώ βρίσκονται παιδιά έως 12 ετών


"Η" 5/10

Της Ελένης Πετροπούλου

[.......]

Στα σχολεία
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, η αντικαπνιστική εκστρατεία θα ενταθεί τον Οκτώβριο στα σχολεία, όπου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Τον Νοέμβριο οι δράσεις θα κλιμακωθούν σε εργασιακούς χώρους και τον Δεκέμβριο θα γίνει και ο επίσημος απολογισμός εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Για τους καπνιστές που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα, το υπουργείο Υγείας θέτει στις υπηρεσίες τους 4 δημοτικά ιατρεία διακοπής καπνίσματος, 71 κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με «στεγνά» προγράμματα, 58 νοσοκομεία του ΕΣΥ και στρατιωτικά.
.
Αναδημοσίευση από το:
.
Σχόλιο blogger: Ας σταματήσουν τα επικοινωνιακά τρικ περί "θεραπείας" στα Κέντρα Πρόληψης, ενημερώνοντάς μας, επιτέλους, για την "αντικαπνιστική εκστρατεία", ζητώντας την συνεισφορά μας στις παρεμβάσεις πρόληψης στην σχολική κοινότητα και τους εργασιακούς χώρους. Οι αρμόδιοι Φορείς να κατανοήσουν τι εστί πρόληψη και Κέντρο Πρόληψης και να ενσκύψουν στο θεσμικό πρόβλημα των δομών μας, για να εκλείψουν τέτοιοι χονδροειδείς χειρισμοί παραπληροφόρησης.
.

3 σχόλια:

The Bear είπε...

Ένα σύνθημα για τις κινητοποιήσεις μας: " Κόψτε το 'στεγνά' ".

Όχι το κάπνισμα οι καπνιστές. Το καλαμπούρι οι "αρμόδιοι Φορείς".

Ανώνυμος είπε...

"Στεγνά" θα κόβουν τα τσιγάρα τα Κέντρα Πρόληψης, διαφοερετικά ότι άλλο εξέχει

Toxiko Xwtiko είπε...

Στεγνά...χωρίς σάλιο θα σας κόψουμε τον επικοινωνιακό βήχα..