Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Μ. Μπόλαρης, για τα Κέντρα Πρόληψης

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2010


ΘΕΜΑ: Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στον ΟΚΑΝΑ
.
[......]
.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του, στο θέμα των ναρκωτικών.
.
Πρόληψη: «Τη θεωρούμε το πιο σημαντικό κομμάτι των αντιναρκωτικών πολιτικών. Επικροτούμε τη λειτουργία ήδη σε κάθε νομό της περιφέρειας ενός τουλάχιστον κέντρου πρόληψης, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τον ΟΚΑΝΑ. Θα εργαστούμε για την επίλυση όποιων θεσμικών ζητημάτων προκύπτουν απ’ τον Καλλικράτη, με τρόπο εποικοδομητικό για τη λειτουργία της πρόληψης και θα συνεργαστούμε με τα διοικητικά συμβούλια και το επιστημονικό προσωπικό των κέντρων πρόληψης της Κεντρικής Μακεδονίας».
.
Καταστολή: «Θεωρούμε ότι οι χρήστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πάσχοντα και χρήζοντα βοήθειας άτομα και ότι το έργο της καταστολής πρέπει να στρέφεται όλο και λιγότερο κατά των χρηστών, όλο και περισσότερο κατά της εμπορίας ναρκωτικών, του ξεπλύματος του “ναρκοχρήματος” και της δευτερογενούς εγκληματικότητας. Θα συνεργαστούμε γι’ αυτό μαζί με τις διωκτικές, δικαστικές και σωφρονιστικές αρχές».
.
Μείωση της βλάβης και θεραπεία: «Η αιρετή περιφέρεια θα συμβάλει στην υλοποίηση των πιο σύγχρονων θεραπευτικών πολιτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την αποπεριθωριοποίηση των χρηστών, την απεξάρτηση και την επανένταξή τους».
.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός πλουραλιστικού ελκυστικού και επαρκούς δικτύου θεραπευτικών υπηρεσιών, κατανεμημένο σε όλη την περιφέρεια σύμφωνα με τις ανάγκες. «Θα συνεργαστούμε προς το στόχο αυτό με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια (τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και το ΨΝΘ) καθώς και για τη διαμόρφωση ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης το οποίο θα συνδέει τα προγράμματα με άλλες θεραπευτικές δομές, όπως το ΕΣΥ, με φορείς εργασίας (ΟΑΕΔ) και με τα σχολεία β’ ευκαιρίας», δήλωσε.
.
Αναδημοσίευση από το:
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: