Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: άμεση καταβολή χρεών Υπουργείων στα Κέντρα Πρόληψης, ακέραιο προϋπολογισμό για το 2012, ενάντια σε απολύσεις

. .
Το περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε
..

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011 20:28
..

Τα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων, οι διώξεις διαδηλωτών της 28η Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας, του ALTER και των Μέσων Ενημέρωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και η αποτυχία εκλογής περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας. Εκδόθηκαν για το κάθε θέμα, αντίστοιχα, ψηφίσματα.

..
Το ψήφισμα για τα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να αθετεί τις υποχρεώσεις της, ιδιαίτερα δε προς φορείς όπως τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων που επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη νεολαία και την κοινωνία.

..
Με δεδομένα:
α) Ότι οι συνολικές οφειλές του Υπουργείου Εσωτερικών προς τα Κέντρα Πρόληψης ανέρχονται στα 13 εκατ. ευρώ για τα έτη 2009, 2010 και 2011
β) Ότι το έργο πρόληψης κατά των εξαρτήσεων στα σχολεία και στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία για προφανείς κοινωνικούς λόγους

Ζητούμε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας την άμεση καταβολή των χρεών προς τα Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν στην Περιφέρεια και προς όλα τα Κέντρα Πρόληψης της Χώρας καθώς και τη μη περικοπή των προϋπολογισμών τους για το 2012, οι οποίοι προκύπτουν μέσα από λεπτομερείς προγραμματικές συμβάσεις που έχουν συνομολογηθεί αφενός μεταξύ των εμπλεκομένων Υπουργείων, του ΟΚΑΝΑ, της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, αφετέρου μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και κάθε Κέντρου Πρόληψης ξεχωριστά. Επίσης, ζητούμε να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού που θα καθιστούν αδύνατη την κανονική εκτέλεση του έργου».



.
Το ψήφισμα για τις διώξεις στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 εξελίχθηκε σε μεγάλη ειρηνική διαδήλωση του λαού της Θεσσαλονίκης κατά της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά και διεκδικούν τα αιτήματά τους. Πολύ δε περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό σε ένα κράτος δικαίου να συλλαμβάνονται εκ των υστέρων πολίτες, όταν κατά τη διάρκεια των γεγονότων δεν υπήρξε καμία επ’ αυτοφώρω σύλληψη.
Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε διώξεις διαδηλωτών που διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου».

.
Το ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην “Ελληνική Χαλυβουργία”.
Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες για κάθε επιχείρηση στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όμως θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αποδεχθούμε ότι οι εργαζόμενοι θα γίνουν τα θύματα της οικονομικής κρίσης, ότι θα την πληρώσει ο λαός.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται την κατάσταση σε βάρος των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, την ώρα που αυξάνουν την παραγωγή τους.
Μόνο με ενότητα θα καταφέρει η κοινωνία να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες».

.
Το ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και των ΜΜΕ της Κ. Μακεδονίας:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του παραρτήματος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή ανακοίνωση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Συντάσσεται, επίσης, ρητά στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού), ιδιαίτερα δε της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας που πλήττονται καίρια από την οικονομική κρίση και τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι σε κάθε επιχείρηση να πληρώνουν λάθη διοικήσεων, ούτε να υφίστανται μονομερώς τις συνέπειες της κρίσης οδηγούμενοι σε εργασιακό μεσαίωνα. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα και τις συνέπειές της στην ελληνική κοινωνία.
Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ρητά ότι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο παράστημα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER στη Θεσσαλονίκη και στα υπόλοιπα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και καλούμε τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων στο ALTER να κλιμακώσουν δημιουργικά τον αγώνα τους.
Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουν τον αγώνα αυτό, ο οποίος ξεφεύγει από τα στενά εργασιακά πλαίσια και αφορά την πόλη, την Περιφέρεια και την ίδια την δημοκρατικής λειτουργία στην πατρίδα μας».

.


Αναδημοσίευση από το:

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: