Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους του ΑΛΤΕΡ

09/12/2011

.
ΨΗΦΙΣΜΑ
.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των 600 περίπου απλήρωτων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER), που συνεχίζουν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους την τρίτη εφέτος επίσχεση εργασίας.
.
Οι αγώνες για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, σε όποιον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς κι αν γίνονται, έχουν χαρακτήρα κοινωνικό – ιδιαίτερα εν μέσω των προσπαθειών των εντολοδόχων του κεφαλαίου να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να καλλιεργήσουν μεταξύ των εργαζομένων τάξεων τα πιο ευτελή, απάνθρωπα αντανακλαστικά εξατομίκευσης και «αλληλοσπαραγμού». Οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ, όχι μόνο έβαλαν συνειδητά πλάτη στην κατασκευή αυτού του ιδεολογικού τερατουργήματος, αλλά και πρώτοι απ’ όλους έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κεφαλαιοποίησή του, δηλαδή την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων προς όφελός τους. Τα Μνημόνια, που οι βαρόνοι καναλάρχες με λύσσα υποστήριζαν, έχουν σήμερα καταστήσει τον χώρο των ΜΜΕ ζοφερό πέλαγο με ρωμαϊκές γαλέρες.
.
Οι εργαζόμενοι του ALTER υπήρξαν ανάμεσα στα πρώτα θύματα της επίθεσης της εργοδοσίας στην εργασία με όχημα την κρίση. Η συσπείρωση των τεχνικών, δημοσιογράφων και διοικητικών υπάλληλων του τηλεοπτικού σταθμού, η αποφασιστικότητά τους να σπάσουν τις αλυσίδες της ομηρίας καταλαμβάνοντας την τηλεοπτική συχνότητα και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους έως ότου δικαιωθούν, δείχνουν τον δρόμο και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, κάθε κλάδου, που χτυπιούνται και σπρώχνονται στο περιθώριο της ζωής: Τον δρόμο της κοινής, ενιαίας δράσης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, τον δρόμο της αποτίναξης του ζυγού της Εξάρτησης από διαπλεκόμενους δήθεν «σωτήρες» – του έθνους, της ενημέρωσης, των θέσεων εργασίας.

.
Καταγγέλλουμε την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας και των πληρωμών «με δόσεις» σε κάθε χώρο δουλειάς, ως πρακτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και βίαιης ομηρίας τους μπρος στο φάσμα της ανεργίας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.

.
Αλληλεγγύη, κοινή δράση όλων των εργαζομένων ενάντια στο μαύρο μέτωπο της «εθνοσωτήριας» εργοδοτικής αυθαιρεσίας!


Το Δ.Σ. του Σωματείου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: