Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Καταγγελία Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλους Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης για φωτογραφική πρόσληψη "από την πίσω πόρτα"


Σχόλιο ιστολόγου: 
Να πώς ροκανίζουν τα αποθεματικά των Κέντρων Πρόληψης οι διάφοροι ηγεμονίσκοι και διαταράσσουν τις σχέσεις που με πολλή δουλειά θεμελιώνουμε με την κοινότητα, διαστρέφοντας την εικόνα των πολύπαθων δομών μας - την στιγμή που η 5ετής Προγραμματική Σύμβαση, άρα και η ύπαρξη των Κέντρων Πρόληψης, είναι στον αέρα.
Το μόρφωμα της "ευέλικτης" αστικής εταιρείας στο μεγαλείο του. 


ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Πρόσληψη άνευ περιεχομένου(;)

- “Από την πίσω πόρτα προσλαμβάνουμε υπάλληλο που δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο Πρόληψης”, δήλωσε ο ίδιος - Γ. Πουσσαίος: “Προτρέχει ο κ. Σιγάλας. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και τίποτα περισσότερο”

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης “Θησέας” Κυκλάδων, υπέβαλε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Σιγάλας με αφορμή την “αδικαιολόγητη πρόσληψη” - κατά τον ίδιο -, υπαλλήλου στο Κέντρο.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη”, δεν υπήρχε ανάγκη το Δ.Σ. να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρόσληψη, καθώς δεν είχε τεθεί ποτέ έως σήμερα τέτοιο αίτημα, αφού δεν υπάρχει κενό σε ανάλογη θέση. Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για “προσλήψεις από την πίσω πόρτα” που θα εξυπηρετούν “ανάγκες που δε σχετίζονται με το Κέντρο”, ενώ ταυτόχρονα, μίλησε και για το αποθεματικό χάρη στο οποίο, ο “Θησέας” παραμένει ακόμη σε λειτουργία με δεδομένη την υποχρηματοδότησή του, από το κεντρικό κράτος.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόσληψης, Γιώργος Πουσσαίος διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Σιγάλα, λέγοντας πως, αναφορικά με τις προσλήψεις των δύο υπαλλήλων (επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό), “θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και τίποτα περισσότερο”.
Στην ίδια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, η υπεύθυνη λειτουργίας, Αναστασία Προκοπίου μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το αποθεματικό του Κέντρου στην επιβίωσή του αλλά και για το νέο γραφείο του “Θησέα” που θα δημιουργηθεί στη Σαντορίνη, μετά από πρόταση του δημάρχου, Νικολάου Ζώρζου.
“Έχουμε καταβάλει προσπάθειες για να υπάρχει το αποθεματικό”
“Χωρίς να έχουμε καμία σχετική ενημέρωση έφεραν ως θέμα την πρόσληψη και διοικητικού υπαλλήλου, κάτι που δεν το είχε ζητήσει ποτέ μέχρι τώρα, το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης” σημειώνει αρχικά ο Βαγγέλης Σιγάλας σχετικά με το λόγο της παραίτησή του, προσθέτοντας μάλιστα ότι, “Φωτογραφίζουν συγκεκριμένο άτομο. Μετά από όλα αυτά και όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου και λαμβάνοντας υπόψιν την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για να έχουμε αυτή τη στιγμή το αποθεματικό που μας στηρίζει και στηρίζει και τους υπαλλήλους που προσφέρουν τα μέγιστα, παραιτήθηκα από γραμματέας αλλά θα παραμείνω απλό μέλος”, υπογράμμισε, δηλώνοντας με σαφήνεια τη διαφωνία που διατηρεί και η οποία τον οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζοντας ότι, “Αντί να προασπιστεί λοιπόν η προσπάθεια, θέλουμε από την πίσω πόρτα να προσλάβουμε υπάλληλο που δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο Πρόληψης” και χαρακτηρίζοντας τον τρόπο, ως “απαράδεκτο”, πρόσθεσε ότι, η εν λόγω απόφαση, “Δεν πρέπει να περάσει”.
Ο ίδιος ωστόσο, δεν σταμάτησε τη δήλωσή του σε αυτό το σημείο, αλλά τόνισε ότι, η πρόθεση του προέδρου του Δ.Σ. του “Θησέα” υποστηρίχθηκε και από το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα. “Εντύπωση μου κάνει στα οκτώ χρόνια θητείας μου στο διοικητικό συμβούλιο, να δω για τρίτη φορά το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης. Εύχομαι να συνεχίσει στο εξής να είναι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις. Σε ετούτη τη συνεδρίαση όμως, φοβάμαι ότι ήρθε αποκλειστικά και μόνο για να ψηφίσει αυτήν την πρόταση”, ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα που τον απασχολεί αφορά αποκλειστικά και μόνο, στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης, από το οποίο δεν μπορεί να δαπανάται το αποθεματικό “που με κόπο φροντίσαμε να μαζέψουμε, πιέζοντας τους δήμους και την Περιφέρεια, δηλαδή όλους τους εταίρους να καταβάλουν τα χρήματα που όφειλαν”.

“Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σιγάλας προτρέχει”
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ρεπορτάζ, συνομιλήσαμε και με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του “Θησέα” και αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Πουσσαίο, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει όσα υποστήριξε ο κ. Σιγάλας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. “Καταρχήν πρέπει να σας πως ότι προτρέχει ο κ. Σιγάλας Η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου έγινε σύμφωνα με μία ημερήσια διάταξη, η οποία μεταξύ άλλων αφορούσε και μία άλλη πρόσληψη στη Σαντορίνη για την ανάγκη κάλυψης μίας θέσης επιστημονικού προσωπικού”, ανέφερε συγκεκριμένα.
Επιπρόσθετα, στην παρατήρηση του κ. Σιγάλα, ότι δεν υπάρχει ανάγκη πρόσληψης ανθρώπου που θα εκτελεί διοικητικά καθήκοντα, αλλά αυτό το πρόσωπο, θα εργάζεται σε άλλη υπηρεσία και θα δαπανά χρήματα το Κέντρο Πρόληψης, ο κ. Πουσσαίος, απάντησε, “Αυτή είναι η άποψή του. Πέραν αυτού νομίζω ότι προτρέχει, διότι το διοικητικό συμβούλιο συγκλήθηκε για να αποφασίσει τη δρομολόγηση των διαδικασιών για μία θέση επιστημονικού και μία θέση διοικητικού προσωπικού. Από εκεί ξεκίνησε το θέμα, κι εκεί τελείωσε. Οι διαδικασίες που προβλέπονται θα ακολουθηθούν και τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω γιατί ο κ. Σιγάλας, προτρέχει”, επανέλαβε, ολοκληρώνοντας τη θέση του.

Η επιβίωσή του εξασφαλίζεται μέχρι το 2014
Μέχρι στιγμής το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων “Θησέας” Κυκλάδων διατηρεί δύο χώρους σε δύο νησιά των Κυκλάδων. Η έδρα του βρίσκεται στη Σύρο και ένα μικρό παράρτημα στη γειτονική Πάρο. Συνολικά εργάζονται έξι άτομα – σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού και ένα ακόμη, που εκτελεί διοικητικά χρέη. Η υπεύθυνη λειτουργίας, Αναστασία Προκοπίου, ερωτηθείσα να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο την παρούσα στιγμή στηρίζεται οικονομικά ο “Θησέας”, σημείωσε, “Μετά από το 2014 νομίζω δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Μέχρι τότε ο “Θησέας” μπορεί να υπάρξει λόγω του αποθεματικού μας. Όμως ποιος γνωρίζει τί θα κάνει το κράτος, αν θα μπορούν οι δήμοι και η Περιφέρεια να χρηματοδοτούν τη δομή”. Η ίδια ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι θετικό στοιχείο να πληρώνουν όλοι οι εταίροι το ποσοστό που τους αναλογεί, καθώς γίνεται σπουδαίο έργο.

Θεμέλια από το δήμο Θήρας
Άξιο γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε η , μετά από σχετική ερώτηση της εφημερίδας, αποτελεί και η λειτουργία ενός γραφείου στη Σαντορίνη, που θα αποτελεί μικρό παράρτημα του Κέντρου Πρόληψης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε η κ. Προκοπίου, ο δήμαρχος, Νικόλαος Ζώρζος θα στηρίξει την προσπάθεια, αφού ολοένα και αυξάνεται η “ένταση” της παρέμβασης που απαιτείται να έχει το Κέντρο στο νησί. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα παραχωρηθεί ένας χώρος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όσων απευθύνονται στον “Θησέα” και η μισθοδοσία τους επιστημονικού υπαλλήλου, κατά το ήμισυ θα καλύπτεται από το δήμο Θήρας. “Σίγουρα είναι μία σκέψη και μία απόφαση που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθεί”, δήλωσε η υπεύθυνη του Κέντρου, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της.


Αναδημοσίευση από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια: