Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συγκρότηση Δ.Σ. Σωματείου, εκπρόσωποι σε Επιτροπές και πρώτες δράσεις


Αποσπασμα πρακτικου
της συνεδριασησ 20ης ιουνιου 2014 ΤΟΥ διοικητικου συμβουλιου
 του Σωματειου εργαζομενων στα κεντρα προληψης των εξαρτησεων

Στην Αθήνα σήμερα 20 Ιουνίου 2014 και σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών συνήλθε το εκλεγέν στις 16 Ιουνίου 2014 Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου Νίκου Λάιου. Διαπιστώθηκε απαρτία καθώς ήταν παρόντα και τα 7 μέλη του Δ.Σ.

Ο πλειοψηφίσας σύμβουλος πρότεινε ως γενικό πλαίσιο λειτουργίας την εναλλαγή (rotation) και, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την πρώτη κατανομή θέσεων.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι θέλοντας να δώσει σε δύσκολες εποχές έμφαση στη συλλογική δράση, την ίση συμμετοχή, την από κοινού ανάληψη ευθυνών, την πολυφωνία στην έκφραση κοινά αποφασισμένων στόχων, είναι χρήσιμο να υπάρχει εναλλαγή ρόλων στο Δ.Σ. κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Ως στόχος εναλλαγής ορίστηκε το διάστημα των 6 μηνών για τις θέσεις του Προέδρου, των Αντιπροέδρων, του Γεν. Γραμματέα και του Υπεύθυνου ΜΜΕ, του δε 1,5 έτους για τις θέσεις του Ταμία και του Οργανωτικού Γραμματέα.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης, ομόφωνα και τα 7 μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν την ακόλουθη συγκρότηση σε Σώμα για το ΔΣ:
Πρόεδρος: Νίκος Λάιος
Αντιπρόεδροι: Ιωάννα Μαρίνου (με κύρια ευθύνη τα θέματα Οργάνωσης, Προβολής και Επικοινωνίας του Σωματείου) και Γιώργος Λεχουρίτης (με κύρια ευθύνη τα επιστημονικά θέματα)
Γενικός Γραμματέας: Αλέξανδρος Σταθακιός
Ταμίας: Σάββας Παντελίδης
Οργανωτικός Γραμματέας: Κώστας Σκόνδρας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και ΜΜΕ: Σπύρος Σασσάνης

Στη συνέχεια, ομόφωνα και τα 7 μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν τις ακόλουθες εκπροσωπήσεις:

Εκπρόσωποι στην Επιτροπή Παρακολούθησης: Τακτικό Μέλος ο Αλέξανδρος Σταθακιός, Αναπληρωματικό Μέλος ο Σπύρος Σασσάνης.

Εκπρόσωποι του Δ.Σ. και Μέλη στην Επιστημονική Επιτροπή: Τακτικός ο Γιώργος Λεχουρίτης, Αναπληρωτής και Υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα o Τσούνης Ανδρέας.

Το ΔΣ συνεχίζοντας στη λογική της συμμετοχικότητας και συλλογικής δράσης, κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφάσισε:
1.      Να αναλάβουν σε συνεργασία με τον Οργανωτικό Γραμματέα, ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, η Ευγενία Τσοχατζίδου τον συντονισμό των Παραρτημάτων Αττικής και ο Ανδρέας Τσούνης τον συντονισμό των παραρτημάτων Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
2.      Το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Θανάσης Θεοδώρου να πλαισιώσει τον Σπύρο Σασσάνη και την Ιωάννα Μαρίνου στο γραφείο Τύπου του Σωματείου.
3.      Να παρακολουθεί ένας εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου «Αγωνιστική Συσπείρωση - ΠΑΜΕ» με δικαίωμα λόγου τα Δ.Σ. του Σωματείου.
4.      Να συνεχίσει η συμμετοχή στην ομάδα Επαφών και Εκπροσώπησης στην Αθήνα, εκτός των Τακτικών Μελών του Δ.Σ., των εκπροσώπων των Παραρτημάτων Αττικής και των Αναπληρωματικών Μελών του Δ.Σ. που δύνανται.

Αφού συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ., συνέχισε τη συνεδρίαση και, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισε:
1.      Να καλέσει σε κινητοποιήσεις τους Εργαζόμενους των Κ.Π. με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26-6-14. Αφ’ ενός κηρύσσοντας 4ωρη Στάση Εργασίας για τις 25/06 και συμμετοχή στην κοινή συνέντευξη τύπου όλων των εργαζομένων στις δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, στο ΕΚΑ, στην Αθήνα. Αφ’ ετέρου καλώντας τα Μέλη του Σωματείου και όλους τους εργαζόμενους σε μετατροπή όλων των «εορταστικών εκδηλώσεων» σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ως μοχλός πίεσης απέναντι στην καθυστέρηση της χρηματοδότησης, το θεσμικό έλλειμμα και την έωλη, ύπουλη, δια του πειθαναγκασμού επιβολή ενός ουσιαστικά καταχρηστικού, δήθεν «ενιαίου μισθολογίου» στα Κ.Π. με κίνδυνο παράνομων αναδρομικών περικοπών για τους εργαζομένους, καθώς και για το γενικότερο πλαίσιο των μνημονιακών περικοπών που επιδεινώνουν την κατάσταση σε υγεία-παιδεία- κοινωνική πρόνοια.
2.      Να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης με κύρια θέματα: α). Την εμπλοκή λόγω ΕΕΤΑΑ ΑΕ στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, β). Την αναζήτηση χρηματοδότησης από τα οφειλόμενα από το Υπουργείο Υγείας, λόγω χρησιμοποίησης από τον ΟΚΑΝΑ των ποσών που προορίζονταν για τα Κ.Π. και γ). Τη σύγκλιση Θεματικής Ομάδας για τον Ενιαίο Εσωτερικό Κανονισμό.

Αφού συντάχθηκε το Πρακτικό, υπογράφεται ως εξής:


          Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

          Νίκος Λάιος                                                                      Αλέξανδρος Σταθακιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: