Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Διακήρυξη ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης



 






ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 

στηρίζεται από το

 ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Στηρίξτε την Αγωνιστική Συσπείρωση, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο,
για σύλλογο ταξικό, όπλο στον αγώνα για τα δικαιώματα μας.
 
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Ενάντια στη πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης και της ναρκωκουλτούρας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε με τον πλέον δραματικό τρόπο τις συνέπειες  της καπιταλιστικής κρίσης η οποία ανάμεσα στα άλλα αποτέλεσε το φόντο της δραματικής επιδείνωσης των όρων ζωής του πληθυσμού, της υποβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών και της κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Ήρθαμε και ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια σειρά από ψευτοδιλλήματα (ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο-αντιμνημόνιο) και εκβιασμούς, πίσω απ’ τους οποίους βρίσκεται η προσπάθεια των μηχανισμών του συστήματος και των δυνάμεων της καπιταλιστικής διαχείρισης, δεξιών και αριστερών, για την συγκάλυψη της βασικής αιτίας της κρίσης που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. Συνάδελφοι όλα τα μέτρα που ήρθαν αλλά και όσα θα ακολουθήσουν ήταν προαποφασισμένα τόσο από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν είναι μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ούτε και προσωρινά, ήρθαν για να μείνουν για την φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της κερδοφορίας. Ανάκαμψη και κερδοφορία που προϋποθέτουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Το μόνο πραγματικό δίλλημα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι ή με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις διάφορες μορφές διαχείρισης των συμφερόντων τους ή με τους εργάτες τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας τους, το μόνο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται ένα εργατικό κίνημα χωρίς εξαρτήσεις από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους εργοδότες. Ταξικό εργατικό κίνημα που θα ενοποιεί όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο κεφάλαιο και τα στηρίγματά του.
Το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να προσανατολίσει τους εργαζομένους στην πραγματική ουσία του προβλήματος και να κατευθύνει την σύγκρουση προς τον πραγματικό εχθρό, που είναι  τα μονοπώλια, η ΕΕ και τα κόμματα που τους στηρίζουν.  
Ο βασικός μας στόχος σαν συνδυασμός του ΠΑΜΕ στο χώρο των Κέντρων Πρόληψης, είναι να συμβάλλουμε  στο να ηττηθούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, της διαχείρισης και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, όσο και στους εκπροσώπους τους στα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα του εργατικού κινήματος. Να προωθήσουμε την ενίσχυση της συνεργασίας, για την αγωνιστική συμπαράταξη σε ταξική κατεύθυνση των εργαζόμενων στην πρόληψη και στην απεξάρτηση, δυναμώνοντας την επιτροπή αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο χώρο, κτίζουμε μέτωπο με τις οικογένειες των παιδιών της απεξάρτησης, με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , ταξικά συνδικάτα, οργανώσεις νεολαίας. Για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΜΕ, του μόνου που έχει ξεκάθαρα γραμμένο στη σημαία του το όχι σε όλα τα ναρκωτικά, με τον λαό ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους για μια άλλη κοινωνία και εξουσία που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γιατί επιχειρηματική δράση και καταπολέμηση των ναρκωτικών δεν συμβιβάζεται, γιατί το εμπόριο ναρκωτικών είναι κλάδος της καπιταλιστικής οικονομίας και μάλιστα πολύ κερδοφόρος, γιατί οι τάξεις των επιχειρηματιών και η εξουσία τους αναπαράγουν τη ναρκοκουλτούρα για να μπορούν να αποχαυνώνουν και να καταληστεύουν τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί η επιχειρηματική δράση και η ανάκαμψή τους προϋποθέτει την συντριβεί των δικαιωμάτων μας, εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, την υγεία, την απεξάρτηση κερδοφόρο εμπόρευμα.
Διεκδικούμε:
·         Γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των ΚΠ και των οργανισμών της απεξάρτησης με εξασφάλιση της ανάπτυξης των προγραμμάτων πρόληψης και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων σ' αυτά. Εξασφάλιση της τακτικής μισθοδοσίας όλων των εργαζόμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
·         Καμία μείωση μισθών. Επαναφορά όλων των μισθών στο προ των περικοπών επίπεδο.
·         Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις.
·         Ενιαίο Δημόσιο Φορέα κατά των ναρκωτικών με αποκλειστική ευθύνη στην Πρόληψη, στην Θεραπεία και στην Επανένταξη με δωρεάν υπηρεσίες. Όλοι οι  εργαζόμενοι στα ΚΠ στο νέο φορέα με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
  • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
  • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
  • Μπαβέλλα Αγγελική (ΚΠ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)
  • Τσούνης Ανδρέας (ΚΠ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
  • Ψαρούδης Γιώργος (ΚΠ ΧΙΟΥ)

Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή
  • Κωνσταντινούδη Γιασεμή (ΚΠ ΧΙΟΥ)

Υποψήφιοι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
  • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
  • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
  • Κωνσταντινούδη Γιασεμή (ΚΠ ΧΙΟΥ)
  • Μπαβέλλα Αγγελική (ΚΠ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)
  • Τσούνης Ανδρέας (ΚΠ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
  • Ψαρούδης Γιώργος (ΚΠ ΧΙΟΥ)

Υποψήφιοι για την Επιστημονική Επιτροπή
  • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
                                     
Υποψήφιοι για το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας
  • Τσούνης Ανδρέας (ΚΠ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

Υποψήφιοι για το Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου
  • Μπαβέλλα Αγγελική (ΚΠ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

Υποψήφιοι για το Περιφερειακό Παράρτημα Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης
  • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
  • Κωνσταντινούδη Γιασεμή (ΚΠ ΧΙΟΥ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: