Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Εργαζομένων στην Αντιμετώπιση της εξάρτησης (Πρόληψη-Θεραπεία-Επανένταξη)

23 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η κοινή δράση των Σωματείων Εργαζομένων στην αντιμετώπιση της εξάρτησης (Πρόληψη-Θεραπεία-Επανένταξη) έρχεται εν μέσω κυβερνητικών πολιτικών στην υγεία, που περιστέλλουν και άλλο δαπάνες και δικαιώματα, εντείνοντας την ανασφάλεια των εργαζομένων και των ανθρώπων που δέχονται τις υπηρεσίες μας. H οικονομική κρίση συμβαδίζει με έναν διάχυτο αυταρχισμό. Παροξύνει την εξάπλωση της πολιτισμικής παρακμής και της σήψης, σε όλα τα επίπεδα. Νομιμοποιεί σε συνειδήσεις την αδιαφορία για την ποιότητα ζωής των εξαρτημένων και την ίδια την ύπαρξή τους, για το όραμα που χρειάζονται ώστε να αναδυθούν και να ζήσουν.

Οι πολιτικές που προκρίνονται στην αντιμετώπιση της εξάρτησης, χαρακτηρίζονται από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δομών, με άμεση επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η ιδιωτικοποίηση των τελευταίων και η ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δράση δείχνουν να είναι η σφραγίδα της φάσης που διανύουμε δομές και εργαζόμενοι.   

Στο πεδίο των εργασιακών σχέσεών μας επιχειρείται η πλήρης αποδόμηση. Οι ατομικές συμβάσεις, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας, οι εκβιασμοί ώστε να περικοπούν και άλλο οι μισθοί δια της επιβολής δήθεν «ενιαίων μισθολογίων», διαμορφώνουν «παράλληλους κόσμους», διεμβολίζοντας την ενότητα των εργαζομένων και, έτσι, «απλοποιώντας» τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων και την παραπέρα μείωση της διαπραγματευτικής μας δύναμης.

Απέναντι σε αυτά Ενωνόμαστε για να υπερασπίσουμε τη θεσμική κατοχύρωση της Πρόληψης πριν η ουσιοεξάρτηση εγκαθιδρυθεί, την αυτοτέλεια των Οργανισμών και τον πλουραλισμό των θεραπευτικών μοντέλων στην στήριξη των εξαρτημένων ανθρώπων, ως προϋποθέσεις για τη συνεργασία και τον συντονισμό μας. Αγωνιζόμαστε για ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο Πρόληψης-Θεραπείας-Επανένταξης, όχι για να διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά για να υπερασπιστούμε το αντικείμενο της εργασίας μας, την αξιοπρέπεια των υποστηριζόμενων και την υπεράσπιση της ποιότητας των υπηρεσιών – μέσα στην κοινωνία, στην επανασυγκρότηση της οποίας οφείλουμε να συμβάλουμε.  

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους καθώς και δημοσιογράφους, εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων σε κοινή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουμε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Τετάρτη 25 Ιούνη, ώρα 12 μεσημέρι.

- Εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ 
- Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ 
- Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ  
- Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: