Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα "Η Πρόκληση της Συνεργασίας στην Αντιμετώπιση της Εξάρτησης" (18 Μαρτίου)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

05/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Πρόκληση της Συνεργασίας στις Δομές Αντιμετώπισης της Εξάρτησης. Συνδέσεις, Φραγμοί, Προοπτικές».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Αεριοφυλάκιο Ι της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, και ώρες 9.30-13.30.
Σκοπός της είναι να αναδειχθεί ότι για μια σύγχρονη, ειλικρινή προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της εξάρτησης από ουσίες, εν μέσω εξέλιξης μιας πολύπλευρης κρίσης με ορατές πτυχές καταστροφής, καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ η συμπόρευση σε δρόμους «υγιών» συνεργειών και δικτύωσης δομών, εργαζομένων, κοινότητας, στη βάση ενός διαρκούς κριτικού διαλόγου που θα αντλεί από τη διαφορετικότητα.
Εκτός από εργαζομένους/ες των Κέντρων Πρόληψης, εισηγητές στην ημερίδα θα είναι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, κος. Γιαννουλάτος, καθώς και εργαζόμενοι/ες του 18 ΑΝΩ (ΨΝΑ), του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, του ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ (ΨΝΘ), του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΑΠΘ).
Στο πρώτο τραπέζι η θεματική έμφαση θα δοθεί στις θεσμικές παραμέτρους/προϋποθέσεις της συνεργασίας. 
Στο δεύτερο τραπέζι η θεματική έμφαση θα δοθεί στον «ανθρώπινο παράγοντα».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο, η εφημερίδα Δρόμος, η ιστοσελίδα dikaiologitika και η ιστοσελίδα Virus.
Το τελικό, αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: