Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σεμινάριο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΑΠΘ)


Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας



Περιγραφή: Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο την εισαγωγή στις βασικές θεματικές του πεδίου των εξαρτήσεων με βάση τις σύγχρονες κριτικές αντιλήψεις του πεδίου και τη γνωριμία με τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Οι βασικές θεματικές που προσεγγίζονται στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:
- Ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του προβλήματος της εξάρτησης και των προσπαθειών αντιμετώπισης του.
- Δράση Ουσιών και Επιδημιολογία του προβλήματος της εξάρτησης σήμερα.
- Αιτιοπαθογένεια του προβλήματος της εξάρτησης.
- Επαγγελματικές προτάσεις αντιμετώπισης.
- Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας.
- Η πρόληψη της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
- Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας.


Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές Ψυχολογίας  και φοιτητές άλλων σχολών κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Χρόνος πραγματοποίησης του σεμιναρίου: 14-15/5/2016
(Σάββατο 14/5: 10.00 – 14.00 και 16.00 – 20.00, Κυριακή, 15/5: 10.00 – 14.00 και 15.30 – 18.30).
Τόπος πραγματοποίησης του σεμιναρίου: Θεσσαλονίκη, στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, Οδυσσέως 19.
Διάρκεια του σεμιναρίου: Το σεμινάριο πραγματοποιείται με τη μορφή εντατικού εργαστήριου σε δύο μέρες και με συνολική διάρκεια 20 διδακτικές ώρες.
Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπεράσει τα 60 άτομα, οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν με βάση το έτος φοίτησης (προτεραιότητα θα έχουν όσοι/ ες βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης). 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: 


Οι ενδιαφερόμενοι/ες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν με την κυρία Δήμητρα Γαβριηλίδου, Ψυχολόγο, στέλεχος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας στο τηλέφωνο: 2410233332, καθημερινά 13:00-14:00. 

Οι ενδιαφερόμενοι για το Εισαγωγικό Σεμινάριο Κριτικών Προσεγγίσεων του πεδίου των Εξαρτήσεων και Παρουσίασης της Φιλοσοφίας και Λειτουργίας των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα πρέπει να αποστείλουν την πρόθεση συμμετοχής στο e-mail: larisa@selfhelp.gr έως τις 8/5/2016.

Στο κείμενο του e-mail πέρα από την πρόθεση συμμετοχής τους θα πρέπει να δηλώνουν τα εξής: Ονοματεπώνυμο, Σχολή στην οποία φοιτούν, έτος φοίτησης, τηλέφωνο, τόπο κατοικίας.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Π.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: