Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Και τα Χανιά στον Αγώνα..




23/06/07
Κινητοποιήσεις και στα Κέντρα Πρόληψης!

Δυναμικό αγώνα με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων αυτών είναι η 24ωρη πανελλαδική απεργία με προειδοποιητικό και συμβολικό χαρακτήρα την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων γνωστοποίησε χθες ότι θα συμμετέχει στην απεργία.Σε ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Σωματείο Στελεχών Πρόληψης... εξηγεί:
"Η χρηματοδότηση τόσο από τον ΟΚΑΝΑ, όσο και από τους πόρους της Αυτοδιοίκησης, είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα σε ορισμένα Κέντρα να μην πληρώνονται κανονικά οι μισθοί των εργαζομένων και να αναστέλλονται δράσεις
Η πολιτεία δεν φαίνεται να έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την πρωτογενή πρόληψη, που θα οδηγήσει στην παγίωση της χρηματοδότησης και στη δημιουργία ενός σαφούς θεσμικού πλαισίου που θα δημιουργήσει ασφαλές εργασιακό πλαίσιο στα Στελέχη των Κέντρων Πρόληψης και θα διευκολύνει την πρόσβαση των Κέντρων Πρόληψης, τόσο στα σχολεία όσο και σε άλλους χώρους που κινούνται προνομιακές ομάδες στόχοι τους"

1 σχόλιο:

Kos ''Ippokratis'' είπε...

AΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΩ ΄΄ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ΄΄
Συνάδελφοι,όλα τα στελέχη συμμετείχαν στην απεργία.Δόθηκε συνέντευξη τύπου και ειπώθηκαν τα αιτήματά μας . Μοιράσθηκε η απεργιακή μπροσούρα του σωματείου και προβλήθηκαν απο τα τοπικά ΜΜΕ τα αιτήματά μας.
Εύχομαι η επιτυχία των κινητοποιήσεων να αποτελέσει αφορμή για πρισσότερες δράσεις αλλά και αρχή για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας.