Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

H Πλατεία ήταν γεμάτη με νόημα














Οι πρώτες φωτογραφίες, όπως δημοσιεύονται σήμερα στον Ριζοσπάστη (στείλτε μας και τις δικές σας), που έγραψε:


Προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, χτες, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

«Δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα ντροπής-

Με συμβιβασμούς δε γίνεται δουλειά, πρόληψη είναι η λύση για τα ναρκωτικά».

Με αυτά τα συνθήματα να κυριαρχούν, «γιόρτασαν» χτες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, απαντώντας με 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην πολιτική αδράνειας και σκόπιμης αδιαφορίας. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις κεντρικές κρατικές δομές αποφασίζουν για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ να βγουν στο προσκήνιο και να πραγματοποιήσουν κοινή απεργία.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Ομόνοια, στέλνοντας μήνυμα αξιοπρέπειας και αγώνα, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το έργο τους και να μπει φρένο στον κατήφορο της «αντιναρκωτικής» πολιτικής. Μαζί τους μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα να δίνουν το ρυθμό. Στο πλευρό τους, τα Σωματεία Εργαζομένων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και του «18 ΑΝΩ». «Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μαζί τη μάχη. Η σύγκρουση είναι τρόπος επιβίωσης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», υπογράμμισε η Κατερίνα Μάτσα, επιστημονικά υπεύθυνη του «18 ΑΝΩ».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και με δήλωσή του στον «Ρ» σημείωσε: «Το Κόμμα μας ασχολείται με το πρόβλημα των ναρκωτικών 365 μέρες το χρόνο. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προγράμματα. Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους».
Λίγο μετά τις 11, πορεύονται προς το υπουργείο Υγείας και δε σταματούν στιγμή να φωνάζουν ότι «η πρόληψη πεθαίνει σε κάθε γειτονιά», ενώ σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με εκπρόσωπο του υπουργείου δεν πήραν καμία απολύτως δέσμευση για τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, κάνοντας ξεκάθαρο ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Επίσης την απεργία μας δημοσιοποιούν τα "Νέα της Χαλκιδικής". Γεια σου "Πνοή"



"....Τα Κέντρα Πρόληψης διανύουν την πιο κρίσιμη περίοδο από την έναρξη της λειτουργίας τους με οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, με κύρια υπεύθυνη τη νέα διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και την αδυναμία της να στηρίξει το έργο των Κέντρων Πρόληψης. Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2006 οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, ως εκ τούτου και της Χαλκιδικής (ΠΝΟΗ), απεργούν, ζητώντας επίλυση των προβλημάτων τους. .."


Επίσης στο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για τα Ναρκωτικά(26/6/07) σε ένα δύο σημεία αναφέρθηκε και το θέμα των Κ.Π.

στη σελίδα 54 π.χ. γράφει η Ελιζαμπέτα Καζαλόττι ".....προγράμματος ενημέρωσης και ευασθητοποίησης μεγάλων κοινωνικών ομάδων σε κοινοτικό κυρίως πλαίσιο, εκπαίδευση εκπαιδευτικών των σχολείων και μαζική εκπαίδευση στελεχών για την εφαρμογή των ανωτέρω... Από όλα αυτά τίποτα δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα ενώ απλήρωτο παραμένει εδώ και 7 μήνες το προσωπικό των προγραμμάτων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των προγραμμάτων...")
Τέλος την ίδια ημέρα (26/6) σε δημοσίευμα του Β. Βενιζέλου στην "Αυγή" δημοσιεύτηκαν δηλώσεις του Τίμου Στραβοπόδη στην συνέντευξη τύπου των συναδέλφων στον ΟΚΑΝΑ (25/6) για :"διγλωσία και τριγλωσία στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ για τα θέματα των ναρκωτικών", ο οποίος ζήτησε σταθερό θεσμικό πλαίσιο για τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: