Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Μας σαμποτάρισαν τα "μεγάλα" ΜΜΕ, ο κόσμος όμως έμαθε τις κινητοποίησεις μας από τον τοπικό τύπο

Εκτός από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο όπου η κινητοποίηση μας "έπαιξε" ως πρώτο θέμα

Συνεχίζουμε ...

στη Χίο:http://www.chiosnews.com/cn26620071015230.asp


"...Kάθε χρόνο στις 26 Iουνίου «γιορτάζεται» σε όλο τον κόσμο η ημέρα κατά των ναρκωτικών. Eμείς οι εργαζόμενοι στα Kέντρα Πρόληψης και οι εργαζόμενοι στον OKANA δεν μπορούμε να γιορτάζουμε.
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν υπάρχουν στελέχη -εργαζόμενοι στα Kέντρα Πρόληψης που παραμένουν απλήρωτοι (μερικοί μέχρι και 7 μήνες!!!!).
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν οι εργαζόμενοι στα Kέντρα Πρόληψης ζουν σε εργασιακή ανασφάλεια και μισθοδοτούνται με πλήρη αυθαιρεσία (διαφορετικές αμοιβές για την ίδια εργασία).
Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν η Πολιτεία χρωστά και δεν αποδίδει στα Kέντρα Πρόληψης όσα είναι απαραίτητα όχι μόνο για την μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και για την εν γένει λειτουργία των Kέντρων.."


στη Πάτρα: http://www.imeranews.gr/detail.php?id=29674


"...Αυτή τη στιγμή, όμως, τα Κέντρα Πρόληψης διανύουν μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας τους, την παροχή υπηρεσιών πρόληψης στην Κοινότητα και κατ’ επέκταση το μέλλον της πρόληψης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα. Τα τελευταία 2 χρόνια, τόσο η διοίκηση των Κέντρων Πρόληψης όσο και το σωματείο των στελεχών των Κέντρων έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στην αντιμετώπιση των παραπάνω δυσκολιών. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τα εμπλεκόμενα υπουργεία δεν έχουν αποδώσει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, η ομάδα εργαζομένων του Κέντρου αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση, που για πρώτη φορά διοργανώνει το Σωματείο Στελεχών Πρόληψης, την Τρίτη 26 Ιουνίου. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί έναν επιπλέον τρόπο έκφρασης της δυσφορίας μας στη γενικότερη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης και της υποβάθμισης του ρόλου και των υπηρεσιών των Κέντρων Πρόληψης..."


Ο Κόσμος έμαθε την αλήθεια για μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: