Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Συμπαράσταση από 18ΑΝΩ & ΨΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Ψ Υ Χ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Α Τ Τ Ι Κ Η Σ
ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ
18 ΑΝΩ
________________________________

Χαϊδάρι 8/7/2009
Προς
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
Αγαπητοί συνάδελφοι
Το 18 άνω εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη του στον αποφασιστικό αγώνα που δίνετε για να σωθούν τα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και μαζί μ’ αυτά ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας όλων των υπηρεσιών που αφορούν τις εξαρτήσεις (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη). Εκτιμάμε ιδιαίτερα το έργο που με τεράστια αυτοθυσία προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες τα στελέχη των κέντρων πρόληψης και αγανακτούμε για τον εμπαιγμό, που υφίστανται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Θεωρούμε απαράδεκτη την απαξίωση των Κέντρων Πρόληψης, που προσφέρουν δημόσια και δωρεάν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό, την ίδια στιγμή που η ηγεσία του ΟΚΑΝΑ και του Υπουργείου Υγείας απεργάζεται σχέδια ιδιωτικοποίησης τομέων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΟΚΑΝΑ (όπως είναι η συνταγογράφηση υποκαταστάτων από ιδιώτες και άλλα).
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των 13 εκατομμυρίων ευρώ που ο ΟΚΑΝΑ οφείλει (ως δεδουλευμένα) στα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης.
Καλούμε όλους τους δημόσιους φορείς που προσφέρουν έργο στο χώρο των εξαρτήσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα και όλο τον ελληνικό λαό να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των στελεχών πρόληψης για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης να διαλύσει τα κέντρα πρόληψης και όλο το δημόσιο τομέα στο χώρο των εξαρτήσεων, αφήνοντας την κοινωνία εκτεθειμένη στους τρομακτικούς κινδύνους που δημιουργεί σήμερα για τη ζωή της νεολαίας το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της πολυτοξικομανίας, που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο βαθαίνει η κοινωνική κρίση.
Για το 18 άνω
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κατερίνα Μάτσα
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ) ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.
ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΣΤΟ 18 ΑΝΩ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.
ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: