Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Δημοσιεύματα για την νέα απεργία


Παρασκευή 3 Ιούλη 2009, Σελίδα 17

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 9 Ιούλη, πορεία διαμαρτυρίας την ίδια μέρα από την Ομόνοια ως το υπουργείο Υγείας στις 9:30 το πρωί, και με πολύμορφες κινητοποιήσεις, απαντούν στο χρόνιο εμπαιγμό των αρμόδιων φορέων, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ).

Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, στις 25 του περασμένου Ιούνη, είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα 29/6/09 θα δίνονταν τα χρέη του υπουργείου στα ΚΠ, διαρρέοντας μάλιστα ότι θα δοθούν 6 από τα 13 εκατ. ευρώ που οφείλονται συνολικά. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν μάλιστα ότι είχε δεσμευτεί προσωπικά στον αντιπρόεδρο του σωματείου και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών.

«Σήμερα, κανείς από τους υπεύθυνους δεν ξέρει πότε και αν θα δοθούν αυτά τα ποσά, που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως εξαγγέλθηκαν προκειμένου να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή "Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών"», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΚΠ με ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ως εργαζόμενοι έχουμε υποστεί πολλά. Δε θα ανεχτούμε να γίνουμε και θύματα καταφανούς απάτης, παραπληροφόρησης και κοροϊδίας, εις βάρος και του ελληνικού λαού, που και φορολογείται και δέχεται τις υπηρεσίες μας».

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι η 24ωρη απεργία θα είναι η αρχική τους αντίδραση και για κάθε βδομάδα που θα περνά χωρίς να δίνεται το οφειλόμενο ποσό θα προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Γιατί «δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αν δεν είναι πολιτική επιλογή το σιωπηλό κλείσιμο των ΚΠ, αν δε θέλουν να γίνει προμετωπίδα του ΟΚΑΝΑ η προτροπή "το χαπάκι σου και έξω από την πόρτα μας", ας τηρήσουν έστω και αυτή τη στιγμή τις δεσμεύσεις τους»...
Νέα απεργία στα Κέντρα Πρόληψης για τα χρέη


Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2009

Νέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στα πολύ πολύπαθα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου στελεχών πρόληψης. Επίσης, οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα στις 9.30 π.μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας.

Σε οργισμένη ανακοίνωσή του, το σωματείο στελεχών πρόληψης καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ κια τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, καθώς απεδείχθη ψευδής και η νέα υπόσχεσή τους περί καταβολής των χρεωστουμένων την... περασμένη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι ζητούν τώρα την καταβολή του συνόλου των χρεών του υπουργείου Υγείας, ήτοι 13 εκατ. ευρώ, και δηλώνουν η υπόσχεση δόθηκε "προκειμένου να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή 'Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών', επιδεικνύοντας έτσι παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης".

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=472352


Επίσης το πολύ γνωστό ειδησιογραφικό Blog Press-gr,δημοσίευσε το δελτίο τύπου της απεργίας, το οποίο αναδημοσίευσαν από εκεί πολλά άλλα blogs

ttp://www.inews.gr/61/nees-kinitopoiiseis-gia-ta-kentra-prolipsis.htm

http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_1959.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: