Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας


Ερώτηση Όλγας Κεφαλογιάννη για το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

02/07/09

Ερώτηση στη Βουλή για τις καταγγελίες, που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Ρεθύμνου περί χρεών του Υπουργείου Υγείας προς το κέντρο κατέθεσε η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Ερώτησή της απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας και αναφέρει:
«Τα Κέντρα Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών δημιουργήθηκαν στη χώρα μας με στόχο να συμβάλουν στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων και την ενημέρωση των κοινωνιών για τους θανάσιμους κινδύνους των ψυχοτρόπων ουσιών.
Ένα από αυτά, το οποίο ιδρύθηκε πριν δώδεκα χρόνια, λειτουργεί στο νομό Ρεθύμνου και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Ρεθύμνου παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε η άποψη, ότι τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας βρίσκονται σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».
Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Ρεθύμνου, υποστήριξαν, ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει στον ΟΚΑΝΑ και κατ’ επέκταση στα Κέντρα πρόληψης, ποσό δεκατριών εκατομμυρίων (13.000.000) ευρώ εκ των οποίων το Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Νομού Ρεθύμνου πρέπει να λάβει διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι το Κέντρο Πρόληψης του Ρεθύμνου βρίσκεται σε οικονομικά τραγική κατάσταση λόγω της οφειλής αυτής και ανακοινώθηκε, ότι αν τα χρήματα αυτά δεν διατεθούν, μέσα στο επόμενο δίμηνο το Κέντρο θα κλείσει.

Κατόπιν των παραπάνω:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τι ακριβώς συμβαίνει με τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης στη χώρα μας και ποιες είναι οι οφειλές προς τον ΟΚΑΝΑ.
Επίσης υπάρχει και εάν ναι, ποια είναι η οφειλή του Υπουργείου σας στο Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Νομού Ρεθύμνου και τι προτίθεστε να κάνετε ώστε αυτή να εξοφληθεί, εάν υφίσταται, ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα παύσης της λειτουργίας του».

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,25879,0,0,1,0

Πηγή: GOOD net. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: