Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

«ΔΙΟΔΟΣ»

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΚΑτά των ΝΑρκωτικών (OΚΑΝΑ)

Ταχ. Δ/νση: Ερυθρού Σταυρού 37 Ρόδος, 851 00 Tηλ: 22410-77205 Fax: 22410-33857

E-mail: Diod187@otenet.gr Δ/νση Διαδικτύου: www.kpdiodos.pblogs.gr


7-7-2009

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ’ ΑΥΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΟΔΟΥ, με αφορμή την αυριανή (8-7-09) πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης:

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, έναν αγώνα που δεν είναι στενά συνδικαλιστικός, για την αυτονόητη διεκδίκηση διατήρησης των θέσεων εργασίας, αλλά πολύ περισσότερο για την επιβίωση της ίδιας της πρόληψης στη χώρα μας.

Διακηρύσσει τη βαθειά του ανησυχία για τη συνεχιζόμενη απαξίωση και υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, από τον Οργανισμό ΚΑτά Ναρκωτικών και το Υπουργείο Υγείας, γεγονός που μοιραία οδηγεί στην περιστολή των δράσεων, τη μείωση του προσωπικού, την απογοήτευση των εμπλεκόμενων και το μαρασμό.

Ζητά από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Υπουργείο Υγείας, όχι απλά να υλοποιήσουν υποσχέσεις και εξαγγελίες, αλλά να τηρήσουν συγκεκριμένους προγραμματισμούς και συμβάσεις.

Απαιτεί από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και τον Υπουργό Υγείας να σταματήσουν, επιτέλους, τον εμπαιγμό και να σεβαστούν τις υπογραφές τους.

Επικαλείται, όχι πια την ευαισθησία τους, αλλά τουλάχιστον την τυπική τους υποχρέωση να καταβάλλουν στα Κ.Π τα οφειλόμενα ποσά τριών ετών (2006-2009), δηλαδή, συνολικά, 13 εκατ. €.

Καλεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, με πρώτη την αυτοδιοίκηση, να κινητοποιηθούν πριν είναι αργά και να διεκδικήσουν από την πολιτεία να εκπληρώσει μια βασική της υποχρέωση, την προστασία της υγείας των νέων – κυρίως - ανθρώπων, μέσα από την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Μόνο μια κοινωνία που επενδύει στην πρόληψη μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Δαδήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: