Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Οφειλές και υποσχέσεις


Κινητοποιήσεις

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009 07:00
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/05/1710882.htm

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων, με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης καθώς τονίζουν πως εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές που υποβαθμίζουν το έργο τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι συσσωρευμένες οφειλές του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ καθυστερήσεις πληρωμών των εργαζομένων, δομές που βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου και κίβδηλες υποσχέσεις διαμορφώνουν το σκηνικό, υπό το βάρος του οποίου καλούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, με την πρωτογενή πρόληψη.

Παράλληλα, διεκδικούν: άμεση εξόφληση των 15 εκατ. ευρώ που οι διευθύνσεις υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ οφείλουν στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, εξασφάλιση πάγιας και επαρκούς χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης, απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, που θα καλύπτει όλες τις προϋπολογισμένες με προγραμματικές συμβάσεις ετήσιες δαπάνες τους, θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων και των εργαζομένων τους.

Τονίζουν ότι τα προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης εξαρτημένων πρέπει αποκλειστικά να είναι δημόσια και δωρεάν και να ενισχυθούν οι πολιτικές και οι δομές πρόληψης των εξαρτήσεων.

Δείτε και εδώ, όπου μπορείτε να αφήσετε σχόλια:

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=154588&sid=d0c522fe8f82315b979fa40fd8b5167c

Δεν υπάρχουν σχόλια: