Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Δήμαρχος και οι... Κλητήρες που κυνηγάνε την Πρόληψη..

Σε εφημερίδα της Κω, είδαμε το παρακάτω σχόλιο, που αφορά τον δήμαρχο της πόλης.

O εν λόγω τοπικός άρχων, αφού εισηγήθηκε την αποχώρηση του Δήμου από το τοπικό Πρόληψης(ευτυχώς η Νομαρχία και οι άλλοι Δήμοι κάλυψαν το κενό), τώρα έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να το διώξει από το κτήριο (παλιά εβραϊκή συναγωγή), ιδιοκτησίας του Δήμου στο οποίο στεγάζεται. Ωστόσο, ο χώρος αυτός είχε αγοραστεί με την στήριξη του κεντρικού κράτους πριν πολλά χρόνια, ακριβώς για να στεγαστεί το Κ.Π.

Βεβαίως η τοπική εφημερίδα βλέπει μόνο τα έργα του Δημάρχου, ωστόσο εμείς από εδώ οφείλουμε να πούμε ότι ορισμένοι πολύ υψηλότερα κρατούντες-να μη λέμε ονόματα- έδειξαν αυτή ακριβώς την στάση απέναντι στα Κ.Π., που περιγράφεται για τον Δήμαρχο...
Ακολουθεί το δημοσίευμα:

ΣΤΑΘΜΟΣ

της Τετάρτης

Εβδομαδιαία Εφημερίδα της Κω

..αυτό που ‘θελα τΟΚΑΝΑ (… τΟΚΑΝΑ)

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 14:04

Σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινωνία σαν αυτή της Κω, ήταν απόλυτα φυσιολογικό να δημιουργηθούν στους ιστούς της αποστήματα.

Η εξάπλωση των ναρκωτικών, δεν θα άφηνε το ήσυχο αυτό νησάκι.

Η αντίδραση όμως ήταν άμεση. Συνεργασία του Δήμου με τον ΟΚΑΝΑ. Το έργο άρχισε αμέσως. Τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν μέχρι σήμερα πάρα πολλά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αριθμητικό αλλά κοινωνικό. Ο ιστός μιας κοινωνίας προσβάλλεται και το θανατικό εξαπλώνεται.

Η εταιρεία πρόληψης και προστασίας κατά των ναρκωτικών «Ιπποκράτης» συνεργάζεται με τον ΟΚΑΝΑ, σε πλήρη σύνθεση πλέον, με τη συμμετοχή και των άλλων Δήμων, του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΓΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Επαρχείου Κω, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, και της Μητρόπολης, λαμβάνει μια ισχυρή μορφή και σηκώνει αργά αλλά σταθερά το δικό της τείχος.

Μετά την πολύχρονη λειτουργία της εταιρείας, της πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας των επιστημονικών στελεχών της, το όλο εγχείρημα κινδυνεύει να καταβληθεί από το φαινόμενο της πολιτικής – Δήμαρχο Κω!

Μετά την απόπειρα διάλυσης του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού (στο κενό η προσπάθεια), σήμερα στοχεύει στον ακόμα πιο ευαίσθητο τομέα, της αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Αποχωρεί αναίτια, όπως και στον ΕΦΤ και συστήνει δικούς του οργανισμούς και εταιρείες, καταργώντας δουλειά χρόνων, απαξιώνοντας ένα πλούσιο επιστημονικό έργο, ποινικοποιώντας την κοινωνική λειτουργία των φορέων μοιράζοντας παντού κλητεύματα.

Αυτή την ταυτότητα του Δημάρχου Διαχειριστή πολυκατοικίας και αμπελοχώραφων, είναι που καταδικάζει ο πολίτης, γιατί αισθάνεται ότι δεν τον τιμά!

Διαχειριστικά, έχει το δικαίωμα να βγάλει από τα αμπελοχώραφα που διαχειρίζεται τον οποιονδήποτε. Σε κάποια βαθμίδα της δικαιοσύνης, θα κερδίσει τη μάχη, μιας κι αυτός είναι ο στόχος του.

Ο ΟΚΑΝΑ δεν συστήθηκε από πολιτικούς, ούτε κάνει πολιτική.

Περνάει όμως μηνύματα:

Ο,τι βλέπεις γύρω, μπορεί να σου συμβεί

Κάνε την αν θες

Αλλά να ξέρεις,

Νιότη καταδικάζεις σε

Αργό θάνατο

annaavg@otenet.gr
stathmoskos@gmail.com
stathmos@hol.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: