Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8320961


(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

[.....] Το 14ο σημείο και θα κλείσω με αυτό, έχει να κάνει με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στον τομέα αυτό έγινε σημαντική πρόοδος με συστηματική προσπάθεια. Ίσως γνωρίζετε ότι περίπου από το 2007 οφείλονταν χρήματα στα Κέντρα Πρόληψης. Οι εργαζόμενοι είχαν πάρα πολλούς μήνες να πληρωθούν.

Έτσι, αντιμετωπίσαμε όλες τις προηγούμενες οφειλές με περίπου 14 εκατ. ευρώ που πιστώθηκαν για το σκοπό αυτό στον ΟΚΑΝΑ. Και ταυτόχρονα διασφαλίσαμε στον προϋπολογισμό του ’10 τα 9 εκατ. ευρώ που είναι το ποσοστό που αναλογεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπόλοιπο 50% χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει και αυτό εξασφαλιστεί.

Το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχει πλέον ένας ξεχωριστός κωδικός στον προϋπολογισμό του ’10 για τα Κέντρα Πρόληψης, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν κατευθείαν στα Κέντρα Πρόληψης για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και να μην υπάρχουν ενδιάμεσες καθυστερήσεις μέσω του ΟΚΑΝΑ. Ήταν ένα πάγιο αίτημα. Είχαμε σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες μέχρι σήμερα και θεωρούμε ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί άμεσα και δεν θα υπάρχουν πλέον καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Και ταυτόχρονα προχωρήσαμε και την Ομάδα Διοίκησης Έργου για την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: