Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη στο Κ.Π. "ΦΑΕΘΩΝ" του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010



Αλ. Τσίπρας: Στερούνται υποδομών τα κέντρα πρόληψης για τα ναρκωτικά


Αλλαγή πολιτικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, με έμφαση στην πρόληψη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των κέντρων πρόληψης, σημειώνοντας ότι οι υποστηρικτικές δομές δεν είναι πολυτέλεια. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Αγίων Αναργύρων, «Φαέθων”.

"Δυστυχώς, τα κέντρα πρόληψης δεν είναι τράπεζες για να σωθούν από την κρίση", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση. "Μια πολιτεία, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα μονάχα με την καταστολή, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.", πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης, αλλά και αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να υπάρχει μια κεντρική δομή μέσα από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που θα βρίσκονται σε κάθε μία από τις δεκατρείς περιφέρειες.

Αναδημοσίευση από το: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=176656



-------


Πεμπτη, 24.06.2010, 18:52


Α. Τσίπρας: Επίσκεψη σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών


Eπίσκεψη στο κέντρο πρόληψης ναρκωτικών "Φαέθων", στο Ίλιον, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και τη μη σταθερή χρηματοδότηση από την πολιτεία. Οι περιοχές που καλύπτει το κέντρο, που είναι ένα από τα 72 κέντρα πρόληψης που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό και Πετρούπολη. Οι δραστηριότητές του είναι παρεμβάσεις ενημέρωσης σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία, καθώς και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συγγενείς χρηστών καθώς και σε εξαρτημένους από ουσίες, σε αρχικό στάδιο.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8


Αναδημοσίευση από το:

http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/37945-a-tsipras-episkepsi-se-kentro-prolipsis-narkotikon
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: