Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Επίσκεψη προέδρου ΟΚΑΝΑ στο Κ.Π. Αχαΐας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλιώρη
επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης Νομού Αχαΐας

Το Διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Αχαΐας ευχαριστούν την κα Μένη Μαλιώρη, Πρόεδρο του Οργανισμού ΚΑτά των ΝΑρκωτικών για την πρωτοβουλία που είχε να επισκεφτεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου το Κέντρο μας. Στην συνάντηση η κα Μαλιώρη ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο ηγεσίας του Οργανισμού ΚΑτά των ΝΑρκωτικών σε ότι αφορά τα ακόλουθα:
Στην πιλοτική εφαρμογή του ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα λειτουργήσει σε 800 σχολεία στην Ελλάδα θα ενσωματωθούν παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας σε μαθητές όλων των τάξεων.
Θα δημιουργηθεί κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης των επιστημονικών στελεχών των Κέντρων Πρόληψης, προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις νέες ανάγκες και προκλήσεις όπως η προβληματική χρήση του διαδικτύου, σχολικός εκφοβισμός κ.λ.π
Θα διεξαχθεί έρευνα για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων πρόληψης ανά Νομό.
Στο σημείο αυτό ειδικότερα ανέφερε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Οργανισμού η αποτίμηση και ανάδειξη της πολύ σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει σε επίπεδο πρόληψης τα τελευταία 12 χρόνια στην Ελλάδα.
Επίσης η Πρόεδρος ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλει ο ΟΚΑΝΑ για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την δομή και την εσωτερική λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και ζήτησε την άποψη του Κέντρου μας για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης εν’όψει των αλλαγών που θα προκύψουν από το σχέδιο Καλλικράτης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Μαλιώρη αναγνώρισε την πολύ σημαντική δουλειά που έχει κάνει το Κέντρο Πρόληψης στο Νομό μας, την εξαιρετική ανταπόκριση των τοπικών φορέων και την στήριξη που παρείχαν για την αντιμετώπιση της κρίσης των Κέντρων Πρόληψης τα προηγούμενα 3 χρόνια (Λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας.).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Μπαράκος, Ιατρός, Εκπρόσωπος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας


Ο Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Παπανδρέου, Οδοντίατρος, Εκπρόσωπος Δήμου Πατρέων


Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Πασσάς, Ιατρός / Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Εκπρόσωπος «ΠΡΟΤΑΣΗΣ»

1 σχόλιο:

The Bear είπε...

Η κα. Μαλλιώρη "ζήτησε την άποψη του Κέντρου μας για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης εν’όψει των αλλαγών που θα προκύψουν από το σχέδιο Καλλικράτης"...

Αφού ξέρει την "άποψη" των εργαζομένων για το θεσμικό -επικυρωμένη από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης- γιατί ρωτάει ένα συγκεκριμένο "Κέντρο"; πήρε απάντηση; ποια; και όταν λέμε "Κέντρο" εννοούμε τους εργαζομένους ή τη διοίκησή του;

Το κείμενο, πάντως, υπογράφεται από τη διοίκηση, όχι τους εργαζόμενους!

Και, επειδή κάποιοι πάνε να κάνουν τη νύχτα μέρα, ρωτήθηκε η κα. Μαλλιώρη να πει, οχτώ μήνες μετά τις εκλογές, ποια είναι η "άποψη" του ΟΚΑΝΑ για το θεσμικό;

Έχει πλάκα η υπόθεση!

Να ποια είναι η άποψη του ΟΚΑΝΑ για το θεσμικό: "Εν όψει των αλλαγών που θα προκύψουν από το σχέδιο Καλλικράτης" πέρασε πρόταση να παραμείνουν τα Κέντρα Πρόληψης "αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες"!

Η ατμόσφαιρα βρωμάει "αυτοργάνωση"... Πώς λέμε "σοσιαλισμός"; Έτσι!