Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Σήμερα τα ξημερώματα ο στόλος της Ελευθερίας, αποτελούμενος από 6 καράβια και πολίτες από 50 χώρες, πνίγηκε στο αίμα από ισραηλινή επίθεση. Η μαζική αυτή δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό και μάλιστα στα διεθνή ύδατα, αποτελεί απρόκλητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, τη Γάζα.

Σήμερα, η κρατική αυτή πειρατεία αποτελεί επίσης απρόκλητο πολεμικό επεισόδιο, σε βάρος πλοίου με ελληνικού σημαία, πράγμα που ισοδυναμεί με κατοχή Ελληνικού εδάφους. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σφαγή αμάχων που έγινε και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας. Την καλούμε να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ και να απαιτήσει από τη διεθνή κοινότητα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Αυτές τις ώρες οργής, αγανάκτησης και αγωνίας οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ακτιβιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την αλληλεγγύη των λαών, αλλά και σε όλους αυτούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο συνάδελφος μας Θανάσης Τζιούμπας και βρίσκονται αιχμάλωτοι του Ισραήλ.

Όλοι και όλες να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση που καλεί η Καμπάνια Ένα Καράβι για τη Γάζα απόψε στις 7:00 μμ στην πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας και Κατεχάκη).

Ζητάμε

· την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών
· την άρση του αποκλεισμού της Γάζας


Η πρόεδρος Πία Κοίλια
Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κολοκάθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: