Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει την πρόταση των εργαζομένων για 13 Περιφερειακά ΝΠΔΔ

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Ανακοινώσεις

.
24/06/2010, 13:52

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, «ΦΑΕΘΩΝ»


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Σόφη Παπαδόγιαννη και ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ Δημήτρης Αδαμόπουλος, με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Αγίων Αναργύρων, «ΦΑΕΘΩΝ”.


Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε:


«Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε σήμερα το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και να ενημερωθούμε για την πολύ ουσιαστική και συστηματική δουλειά που κάνει.


Μια πολιτεία, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα μονάχα με την καταστολή, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η πρόληψη είναι βασικό συστατικό αντιμετώπισης των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης. Όμως, δυστυχώς, τα κέντρα πρόληψης δεν είναι τράπεζες για να σωθούν από την κρίση. Αν ήταν τράπεζες θα είχε προβλεφθεί και στο μνημόνιο και στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση να έχουν ουσιαστική στήριξη και υποδομές.


Αυτή τη στιγμή όμως τα 72 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα στερούνται βασικών υποδομών και στελεχικού δυναμικού. Ένας εργαζόμενος αντιστοιχεί περίπου σε ογδόντα χιλιάδες κατοίκους και αντιλαμβανόμαστε ότι όσο κι αν προσπαθούν οι νέοι αυτοί επιστήμονες, που πολλές φορές παραμένουν για μήνες απλήρωτοι , να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.


Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στα προβλήματα αυτά. Δεν είναι πολυτέλεια οι υποστηρικτικές δομές. Είναι απολύτως απαραίτητες και πρέπει να ενισχυθούν. Και κυρίως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ούτως ώστε να μην εναπόκειται στην καλή θέληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έχει αυξημένες αρμοδιότητες χωρίς όμως πόρους, αλλά να υπάρχει μια κεντρική δομή μέσα από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που θα βρίσκονται σε κάθε μία από τις δεκατρείς περιφέρειες, ώστε να μπορεί να γίνεται ουσιαστική δουλειά και να υποστηρίζεται αποτελεσματικά.


24/6/2010


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Αναδημοσίευση από:
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: